Kajak-kenu, tájékoztató: Kammerer sikere 500 egyesben

Vágólapra másolva!
2006.05.07. 23:02
Címkék
Az 500-as futamokkal folytatódott a Raab Karcher felnőtt kajak-kenu tájékoztató második napja 2006. május 7-én Szolnokon. Kammerer Zoltán az 500-s távon kajak egyesben szerzett aranyérmével bizonyított a tegnapi sikertelen nap után. Vereckei Ákosnak viszont ma sem sikerült dobogóra állnia. A Kolonics György-Kozmann György páros ismét fölényes győzelmet aratott.
Kammerer Zoltán
Kammerer Zoltán
Kammerer Zoltán
Kammerer Zoltán

Ismét a férfi kajak egyeseknél volt kiélezett a futam az 500 méteres távon is a szombati 1000 méterhez hasonlóan. A tegnapi nap után világ- és olimpiai bajnok kajakosaink – Kökény, Kucsera, Kammerer, Vereckei, Benkő – ismét egy futamban vágtak neki a távnak, s ezúttal Kammerer bizonyult jobbnak a második helyen végzett Benkő és a harmadik helyre Vereckei előtt egy hajszállal befutó Kucsera előtt.

Kérdésünkre Kammerer elmondta, hogy ugyan tegnap nem volt teljesítő képessége csúcsán, „de mára sikerült magam pszichésen, fejben összerakni, és jobb pályán is mentem. Nagyon örülök, hogy megnyertem e futamot, ugyanis 10 éve nem nyertem egyesben”.

Kammerert kérdeztük a világbajnokságot megelőző válogatókról is, melynek kapcsán elmondta: „a válogatókon párosban fogok indulni Kucserával. Nagyon jól jött ki, hogy a tegnapi napon ő, a mai napon pedig én állhattam a dobogó legfelső fokára egyesben. Azt hiszem, jó páros leszünk.”

Arról, hogy a szegedi világbajnokságon milyen számokban szeretne rajthoz állni nem igazán nyilatkozott még a többszörös világbajnok, azt azonban elárulta nekünk, hogy igazából az ő szívügye a négyes, amelyben nagyon erős a nemzetközi mezőny az utóbbi években.

Benkő Zoltán a versenyen nyújtott teljesítményére reagálva elmondta: „Sajnos számomra a tavasz mindig gyengén szokott indulni, s a második válogatóra sikerül jó formába kerülnöm, ennek köszönhető a mostani gyengébb szereplésem is. A második szegedi válogatóra koncentrálok elsősorban, ahol nagyon szeretnék egyesben elindulni és jól szerepelni.”

Kenu egyesben a szegedi Vajda Attila győzedelmeskedett a tegnapi 1000 méteres távon elért második helyezése után, míg kenu kettesben ezen a napon is meggyőző győzelmet aratott a világbajnok magyar páros, a Kolonics-Kozmann kettős.

EREDMÉNYEK

C-1 férfi felnőtt 500 m
1. Vajda Attila Démász Szeged
2. Metka Márton UTE
3. Joób Márton Démász Szeged

K-1 férfi felnőtt 500 m
1. Kammerer Zoltán GYVSE
2. Benkő Zoltán GYVSE
3. Kucsera Gábor Domino Honvéd

K-1 női felnőtt 500 m
1. Szakállas Éva MTK
2. Faldum Bereniké TOLNATEXT
3. Bara Alexandra KSI

C-2 férfi felnőtt 500 m
1. Kolonics György-Kozmann György
2. Csabai Edvin-Sáfrán Mihály
3. Korisánszky Péter Dániel-Vódli Péter

K-2 férfi felnőtt 500 m
1. Kadler Viktor-Beé István
2. Bethlenfalvi István-Gál Zoltán
3. Dombi Rudolf-Ács Bence

K-2 női felnőtt 500 m
1. Petőváry Ágnes-Bara Alexandra
2. Lakner Zita-Dira Zsófia
3. Groholy Diana-Szirom Nikolett
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik