Evezős Vk, München: a legjobb 12 között Bencsik és a Haller, Pető duó

Vágólapra másolva!
2006.05.25. 21:05
Címkék
A nemzetközi szinten 2004 óta először újra egy hajóba ült Haller Ákos és Pető Tibor alkotta kétpár, valamint az egypárban induló Bencsik Gábor bejutott a középdöntőbe, azaz a legjobb 12 közé az evezős Világkupa-sorozat idei első, müncheni versenyén.
Pető Tibor és Haller Ákos
Farkas József ? archív
Pető Tibor és Haller Ákos
Pető Tibor és Haller Ákos
Farkas József ? archív
Pető Tibor és Haller Ákos

A kétszeres világbajnok (2001, 2002) Haller, Pető duó az előfutamában a második lett, s ezzel biztosan kvalifikálta magát az úgynevezett negyeddöntőbe, ahol 24 egység versenyzett tovább. A folytatásban megnyerték a futamukat, így pénteken már az A fináléba kerülésért szállhatnak vízre.

Bencsik Gábor az első fordulóban, majd a negyeddöntőben is harmadik lett, s így kvalifikálta magát a középdöntőbe, a verseny második napján tehát Hallerékhez hasonlóan ő is a legjobb hat közé jutásért küzdhet.

A Novák Zsófia, Hajdú Zsuzsanna könnyűsúlyú kétpár egy ötödik, majd egy harmadik hellyel a C döntőbe került, azaz a 13-18. pozíció valamelyikén végez majd.

A könnyűsúlyú egypárban próbálkozó Alliquander Anna előbb egy negyedik, majd egy hatodik helyet szerzett, s ez arra volt elég, hogy pénteken a 13-24. helyért zajló C/D jelzésű középdöntőben indulhat.

A könnyűsúlyú négyesben a fiatal Varga Tamás Csaba, Nagy-Pál Antal, Galambos Péter, Kitka Gergely összeállítású csapat utolsó lett az előfutamában, így a végelszámolásnál a mezőny hátsó felében végez.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik