Kajak-kenu: Vereckei a Vk-ról lemaradt, de nem áll meg

Vágólapra másolva!
2006.05.25. 12:44
Címkék
Vereckei Ákos (képünkön) büszkén húzta ki magát a szolnoki válogatóversenyen. Igaz, ezúttal nem a győzelmei miatt. A nagy kajakozó kezében egy kis emberrel nézte végig a viadalokat, hiszen a „legkisebb Vereckei”, a hét hetes Ákoska is ott volt apjával a vízparton. Az elmúlt esztendők legjobb egyes kajakosa, négyesben kétszeres olimpiai bajnok sportember ezúttal nem volt világ- és Európa-bajnoki formában.

"Sok összetevős ez a szereplés – magyarázta az 1000 és 500 méteren is Benkő Zoltán mögött záró versenyző, aki így kimaradt a duisburgi Vk-ra utazó magyar csapatból. – Egyrészt nagyon kemény munkából érkeztem erre a válogatóra, egyáltalán nem pihentem rá a versenyekre, másrészt pedig a szolnoki tájékoztató óta nem tudok kikeveredni egy megfázásból.

-Az elmúlt időszakban minden este hőemelkedéssel feküdtem le, ilyenkor nem úgy működik a szervezet, ahogyan azt az ember elvárná. De sajnos nem lehet megállni, a sikeres világbajnokság érdekében mindenképpen hajtani kell. Így igazából nem is vártam magamtól túl sokat ezen a válogatón. Most öt hetem van még a szegedi második felvonásig, amelyen szerintem már sokkal jobb formában tudok vízre szállni."


Ifjabb Vereckei Ákos márciusban látta meg a napvilágot, az apás szülés a bajnok édesapa életének egyik meghatározó élménye lett

"Sajnos egyelőre nem tudunk annyit időt együtt tölteni, mint szeretnék. Ebben az időszakban általában edzőtáborozunk, így gyakran nélkülöznie kell a családnak. De amikor otthon vagyok, igyekszem nagyon jó apaként viselkedni.

Ha otthon vagyok, én fürdetek, gyakran pelenkázom is Ákost, játszunk, gügyögök neki, és nagyon szeretem őt. Azt hiszem, ennél többet egyelőre nem is tudok tenni érte.

Az, hogy megszületett a kisfiam semmilyen hatással sincs az edzésmunkámra, a szereplésemre. Igaz, mint minden szülő én is a fiam rabszolgája lettem. Ám ahogyan mások is élik családosan a mindennapjaikat, ez nálam is működik."
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik