Birkózás: öt juniorérem Törökországból

Vágólapra másolva!
2006.05.30. 15:56
Címkék
A magyar héraklészes válogatott a törökországi Antalyában megrendezett háromnapos junior tornán vett részt május végén. A Bacsa Ferenc (képünkön) vezette csapat öt érmet gyűjtött az ezúttal is komoly birkózóhatalmakat felvonultató ázsiai versenyen. A viadal után válogatottunk immár a közelgő, hazai rendezésű korosztályos kontinensviadalra készül.
A kötöttfogásúak mezőnyében két magyar érem született: a 60 kg-os Korpási Bálint ezüst-, a 96 kg-os Németh Iván bronzérmet, míg az 55 kilós Jager Krisztián ötödik helyezést szerzett.

A szabadfogásúak sikeréről Bóna Dániel gondoskodott, aki a 96 kg-osok között állhatott föl a dobogó harmadik fokára.

Birkózószőnyegre léptek a hölgyek is, ők két bronzéremmel térhettek haza: Palotai Katalin 51, míg Vadász Ember Andrea 55 kilóban lett bronzérmes.

A junior válogatott – többen a Héraklész Bajnokprogramból kikerülve a közelmúltban indult Csillagprogram versenyzői – május 29-től megkezdte a hazai rendezésű, szombathelyi birkózó Európa-bajnokságra való felkészülést – tájékoztatott Bacsa Ferenc héraklészes sportági vezető.

A felkészítést – melynek három edzőtábor-állomása Tatán, Budapesten és Bükfürdőn lesz – ő maga és Struhács György vezeti. Az összetartásokhoz természetesen a török verseny után csatlakozott az újdonsült moszkvai felnőtt Európa-bajnok Lőrincz Tamás is. Bacsa Ferenc a nyári kontinens-viadalról versenyzőitől több aranyérmet is remél.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik