Öttusa, női Vk: Székesfehérvárott folytatódik a sorozat

Vágólapra másolva!
2006.05.30. 13:16
Címkék
Csütörtökön veszi kezdetét Székesfehérvárott a női öttusázók Világkupa-sorozatának következő viadala, ahol Eb-, illetve vb-részvételt érhet a magyar versenyzők számára a jó szereplés. Március elején a mexikói Acapulcóban kezdődött az idény, áprilisban az angliai Millfieldben folytatódott, majd rá egy hónapra Moszkvában mérhették össze magukat a résztvevők. A magyarok az első két versenyen nem tudtak maradandót alkotni, a harmadikon viszont az olimpiai bajnok, háromszoros egyéni vb-győztes Vörös Zsuzsanna (képünkön) a második helyen végzett.
A mai, fehérvári sajtótájékoztatón Kulcsár Antal szövetségi kapitány kijelentette, hogy Vörös mellett Máthé Viviennek és Szatmári Adriennek van a legnagyobb esélye a válogatottba való bekerülésre az eddigi Vk-eredmények alapján. Külön kitért arra, hogy Füri Csilla is szerephez juthat egy meggyőző szerepléssel, aki lábsérülése miatt került hátrányba a többiekkel szemben.

A hétvégi viadal a júliusi budakalászi Eb mellett a novemberi guatemalai vb-re is válogat.

A megmérettetésen 20 ország 60 sportolója vesz majd részt, hazánkat 12 öttusázó képviseli. Kemény lesz a mezőny, stabil csapattal érkeznek a fehéroroszok, a lengyelek, a britek, az oroszok és a kínaiak, sőt itt lesz a mezőnyben a világbajnoki címvédő olasz Claudia Corsini is.

A váltóban összesen 12 csapat indul, hét külföldi és több magyar trió. A kétcsoportos selejtezőt csütörtökön rendezik, a döntőre szombaton kerül sor, a hagyományos váltó vasárnap zajlik majd. Az egyes számokat az Alba Volán lőterén, a Köfém sportcsarnokban, a városi uszodában és a Jakab Endre lovardában rendezik meg.

A szombati és a vasárnapi programok reggel 7 órakor kezdődnek.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik