Kajak-kenu Eb: Benkő döntős, Joób kiesett 1000 méteren

Vágólapra másolva!
2006.07.07. 10:22
Címkék
Magyar szempontból felemásan sikerültek a péntek délelőtti 1000 m-es középfutamok a csehországi Racicében zajló kajak-kenu Európa-bajnokságon. A c-1-ben próbálkozó Joób Márton kiesett, a k-1-esek versenyében érdekelt Benkő Zoltán (képünkön) ugyanakkor bejutott a szombati döntőbe.

Előbb a Démász-Szeged kenusát, Joóbot szólították a rajthoz. A viadal - ahonnan az első három került a fináléba - nagy csatát hozott, ennek egészen a hajráig a magyar versenyző is résztvevője volt, de az utolsó 150 m-hez érkezve elkészült az erejével és gyakorlatilag feladta a futamot. Végül ötödikként ért célba, s mivel ebben a számban nem rendeznek B-döntőt, számára - legalábbis ebben a számban - befejeződött a kontinensviadal.

"Tudtuk, hogy Marcinak nehéz dolga lesz, de természetesen bíztunk a továbbjutásában. Nem is igazán a kiesése csalódás, hanem az, hogy nem küzdötte végig a versenyt" - mondta az MTI-nek Angyal Zoltán szövetségi kapitány.

Ahogy Joóbra, úgy a tavaly ezüstérmes Benkőre sem várt "sétagalopp", a mellette lévő pályán például a címvédő, olimpiai és világbajnok norvég Eirik Veras Larsen lapátolt. Meglepetésre azonban nem ő, hanem Janics Natasa bátyja, a horvát színeket képviselő Stjepan Janic rajtolt a legjobban, olyannyira, hogy öngyilkosnak tűnő kezdése egészen a célig kitartott. Mögötte Larsen, majd a német Torsten Eckbrett-tel nagy csatát vívó Benkő futott be, a magyar harmadik helye finálét ért.

Ez tehát azt jelenti, hogy a leghosszabb táv szombat délelőtti kilenc döntőjéből nyolcban lesz magyar induló, a többi egység már a csütörtöki előfutamból a legjobbak közé került, illetve volt olyan hajó, amelynek a kevés nevező miatt nem is kellett vízre szállnia. Az Eb 15 órától az 500 m-es középfutamokkal folytatódik, magyar részről egyedül a k-1-ben versenyző Benkő lesz érdekelt.

(MTI)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik