A Slovan kiejtette a Romát, a Lazio megint simán nyert

Vágólapra másolva!
2011.08.25. 23:17
null
A döntő pillanat: a labda a Roma hálójában, indul a szlovák ünneplés (Fotó: ANSA)
Címkék
Csak egy római csapat lesz a labdarúgó Európa-liga csoportkörében: a Lazio kettős győzelemmel, nagyon simán verte ki a Rabotnicskit, viszont az AS Roma hatalmas meglepetésre otthoni döntetlenjével kiesett a Slovan Bratislava ellen.

A Laziónak a hazai 6–0 után formalitás volt a macedóniai visszavágó, de így is megnyerte: Tommaso Rocchi a 23. percben egy végletekig kijátszott akció után az üres kapuba talált be, Lazarevszki szabadrúgásból egyenlített, de a Lazio két, a hajrában esett találatára (Hernanes és ismét Rocchi) már nem jött válasz.

A Roma pozsonyi veresége után az első félidőben eltüntette a hátrányt a Slovan ellen: bal oldali szöglet után Simone Perrotta lőtt a hálóba. A rómaiak körbelőtték a szlovákok kapuját, de nem találtak be, a 82. percben pedig jött Peter Stepanovsky, aki egyenlített, ezzel továbbjutásra álltak a vendégek. Putnocky, a Slovan kapusa még bemutatott a végén két védést, az utolsó mozzanat egy, a nagyvilágba elszálló római lövés volt – elszálltak a „farkasok" is! Luis Enrique Totti lecseréléséért és a kiesésért egyaránt megkapta a lelátói füttykoncertet – a Roma hiába játszott végig fölényben, elpazarolta helyzeteit és vereséggel felérő döntetlennel fizetett.

Az angol másodosztályú Birmingham City könnyedén lelépte otthon a portugál Nacionalt, a Metaliszt Harkiv gyilkos hatékonyságú játékkal vágott négyet idegenben a Sochaux-nak – az ukránok 51 perc alatt lemosták a franciákat.

A Ferencvárost kiejtő Aalesund nem jutott el a csoportkörig, mivel a norvégok hazai győzelmük után kaptak egy hatost az AZ Alkmaartól (egyik, magyar kupacsapatot búcsúztató klub sem jutott fel a főtáblára a BL-ben, illetve az El-ben). A Stoke City 4–1-re megverte a Thunt, és továbbmasírozott: Kenwyne Jones kétszer talált be, az angolok győzelme már az első félidőben biztossá vált.

A Panathinaikosz–Maccabi Tel-Aviv mérkőzést szurkolói rendbontás miatt már az elején félbe kellett szakítani, így ez a találkozó igencsak csúszva fejeződött be.

A lelátói balhé azzal kezdődött a sport.gr beszámolója szerint, hogy az athéni Olimpiai Stadion fölső karéjában levő Maccabi-drukkerek füstbombákat dobtak az alattuk levő Panathinaikosz-szurkolókra. A Pana kemény magja erre megindult, felgyújtotta a vendégtábor több zászlóját, pirotechnikai eszközöket szórt rájuk, a tűz pedig több székre átterjedt. A megvadult fanatikusokat a rendőrség könnygázzal oszlatta szét. A 3–0-s előnnyel érkező Maccabi végül 2–1-re kikapott, de így is továbbjutott.

A PSG meglepően sokat szenvedett (igaz, idegenbeli kiütéses győzelme után) a luxemburgi Differdange ellen, de végül Nené találatával és egy öngóllal 2–0-ra nyert. A White Hart Lane-en a Hearts elleni mérkőzést a lelátóról tekintette meg Emmanuel Adebayor, a Tottenham új szerzeménye, akinek kölcsönvételét a mérkőzés alatt jelentette be a Spurs honlapja. Ennek örülhetett a közönség, no meg a sima továbbjutásnak, gólnak viszont nem (Harry Kane elpuskázott egy, a Spursnek megítélt büntetőt).

Az Omonia Nicosia Leandróval a soraiban állt fel Salzburgban, a tízszeres magyar válogatott játékost a 79. percben lecserélték. Csapata ekkor már hátrányban volt, és Martin Hinteregger 51. percben szerzett találata után már csak a létszám változott (Petri Pasanen és Andreas Avraam is piros lapot kapott), az eredmény nem, az 1–0-val továbbjutott a Salzburg.

Sárga és piros lapból Sevillában sem volt hiány, ahol a kétszeres UEFA-kupa-győztes hazaiak elbuktak a Hannover ellen. A tizenegy sárga és egy piros lapot hozó meccsen a Hannover Mohammed Abdellaoue góljával került előnybe, és bár egy Pogatetz-öngóllal egyenlített a Sevilla, fordítani nem tudott, így búcsúzott. Az egyik legnagyobb meglepetése a játéknapnak, hogy a Shamrock Rovers idegenben ment tovább a Partizan Beograd ellen – ír csapat lesz a csoportkörben, nem kis bravúr!

ROMA–SLOVAN BRATISLAVA 1–1

EURÓPA-LIGA
RÁJÁTSZÁS, VISSZAVÁGÓK
AZ (holland)–Aalesund (norvég) 6–0 (Wernbloom 7., Altidore 25., 59., Martens 54., Holman 68., Moisander 90. – 11-esből)
Tj: az AZ, 7–2-es összesítéssel
Birmingham City (angol)–Nacional (portugál) 3–0 (Redmond 15., Murphy 24., Wood 86.)
Tj: a Birmingham, 3–0-s összesítéssel
Rabotnicski (macedóniai)–Lazio (olasz) 1–3 (Lazarevszki 39., ill. Rocchi 23., 77., Hernanes 74.)
Tj: a Lazio, 9–1-es összesítéssel
Roma (olasz)–Slovan Bratislava (szlovák) 1–1 (Perrotta 11., ill. Stepanovsky 82.)
Tj: a Slovan, 2–1-es összesítéssel
Sochaux (francia)–Metaliszt Harkiv (ukrán) 0–4 (Sosa 6., Cristaldo 11., 41., Taison 51.)
Tj: a Metaliszt, 4–0-s összesítéssel
Stoke City (angol)–Thun (svájci) 4–1 (Upson 25., K. Jones 31., 72., Whelan 38., ill. Wittwer 78.)
Tj: a Stoke, 5–1-es összesítéssel
Panathinaikosz (görög)–Maccabi Tel-Aviv (izraeli) 2–1 (Boumsong 70., Toche 79., ill. Medunjanin 61.)
Tj: a Maccabi Tel-Aviv, 4–2-es összesítéssel
Karpati Lviv (ukrán)–PAOK (görög) 1–1 (Lucas 45., ill. Balafasz 55.)
Tj: a PAOK, 3–1-es összesítéssel
Paris SG (francia)–Differdange (luxemburgi) 2–0 (Nené 65., Afoun 79. – öngól)
Tj: a PSG, 6–0-s összesítéssel
Tottenham Hotspur (angol)–Hearts (skót) 0–0
Tj: a Tottenham, 5–0-s összesítéssel
Salzburg (osztrák)–Omonia Nicosia (ciprusi) 1–0 (Hinteregger 51.)
Tj: a Salzburg, 2–2-es összesítéssel, idegenben szerzett góllal
Sevilla (spanyol)–Hannover (német) 1–1 (Pogatetz 37. – öngól, ill. Mo. Abdellaoue 23.)
Tj: a Hannover, 3–2-vel
Partizan Beograd (szerb)–Shamrock Rovers (ír) 1–2 (Volkov 35., ill. Sullivan 58., Rice 113. – 11-esből) – h. u.
Tj: a Shamrock Rovers, 3–2-vel
Alanyija Vlagyikavkaz (orosz)–Besiktas (török) 2–0 (Gabulov 81., Neco 88.)
Tj: a Besiktas, 3–2-vel
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik