Barca-játékosok nélkül is sima spanyol győzelem

Vágólapra másolva!
2012.05.30. 22:08
null
A dél-koreaiak hatalmas bombával egyenlítettek (Fotó: Reuters)
Címkék
A Barcelona-játékosok nélkül felálló spanyol labdarúgó-válogatott 4–1-re legyőzte Dél-Koreát felkészülési mérkőzésen Bernben. Fernando Torres közel egy év után szerzett ismét gólt a nemzeti csapatban. Izland hiába játszott ismét jó meccset, végül a franciák elleni találkozóhoz hasonlóan 3–2-re alulmaradt, ezúttal a svédekkel szemben.
Torres közel egy év után talált be újra
Torres közel egy év után talált be újra

Vicente Del Bosque, a spanyol válogatott szövetségi kapitánya extra pihenőt adott a Barcelona játékosainak, így ezúttal nélkülük léptek pályára az ibériaiak Bernben Dél-Korea ellen. A kezdőben olyanok is szerepet kaptak (mint a betises Benat és a Málaga játékosa, Monreal), akik nem tagjai a szűkített Eb-keretnek.

Nem kellett sokáig várni az első gólra, a vb- és Európa-bajnok spanyolok Fernando Torres találatával kerültek előnybe a 11. percben. Az ázsiaiak nem figyeltek a Chelsea támadójára, aki Benat beadásából a kapu bal oldalába csúsztatott. Torres közel egy éve, tavaly június 4-én volt legutóbb eredményes a spanyol válogatottban.

Nem jött azonban sokáig az újabb spanyol gól, ráadásul a koreaiaknak is megvolt a lehetősége az egyenlítésre, amelyet végül egy bombagóllal meg is tettek a szünet előtt. Kim Do Hon a tizenhatos bal sarkától lőtte ki a jobb felsőt.

A folytatás már nem alakult hasonlóan szorosan, a második félidő elején ugyanis négy percen belül két gólt is lőttek a spanyolok. Előbb Xabi Alonso értékesített egy büntetőt, majd Santiago Cazorla ravasz sorfal alatt ellőtt szabadrúgása kötött ki a koreai kapuban.

A spanyol győzelmet az egyaránt csereként beállt Roberto Soldado és Alvaro Negredo duója hozta össze, utóbbi találatával alakult ki a 4–1-es végeredmény. A vb- és Eb-címvédő Kína ellen, június 3-án tartja Eb-főpróbáját, minden bizonnyal már teljes csapattal.

A MÉRKŐZÉS ÖSZEFOGLALÓJA



FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
SPANYOLORSZÁG–DÉL-KOREA 4–1 (1–1)
Bern, Vezette: Bieri (svájci)
SPANYOLORSZÁG: Reina (Casillas, 81.) – Arbeloa, Albiol, Ramos (Domínguez, 57.), Monreal – Cazorla (Adrián, 57.), Xabi Alonso (Bruno, 66.), Benat – D. Silva, Torres (Negredo, 57.), Mata (Soldado, 57.)
DÉL-KOREA: Kim Dzsin Hjon – Pak Dzso Hoo, Lee Dzsung Szoo, Csho Jong Hjung, Csoi Hjo Dzsin – Jom Ki Hun (Kim Bo Kjung. 46.), Koo Dzsa Csol (Kim Cshi Voo, 75.), Kim Do Heon (Oh Bum Szok, 82.), Nam Te Hee (Kim Csi Voo, 64.) – Dzsi Dong Von (Lee Dong Gok, 58.), Szon Min Hung (Pak Hjun Bom, 58.)
Gólszerzők: Torres (11.), Xabi Alonso (52 – 11-esből.), Cazorla (56.), Negredo (80.) ill. Kim Do Heon (43.)

ISMÉT 3–2-S IZLANDI VERESÉG

Izland négy napon belül másodszor játszott jó meccset, de ismét 3–2-re alulmaradt (legutóbb pedig a franciák ellen 2–0-ra vezetett is).

Sebastian Larsson pontos beadása után Zlatan Ibrahimovic kapáslövésével már a 2. percben vezettek a svédek, majd tíz perccel később az AC Milan támadója az előkészítésben jeleskedett, Ola Toivonennek már nem volt nehéz dolga a kapu torkából betalálnia. Az izlandiak Kolbeinn Sigthórrsson csukafejesével szépítettek az első félóra végén.

Sokáig nem változott az eredmény, aztán a 77. percben Christian Wilhelmsson egy rövid izlandi kirúgásból indított akció végén lőtte ki a jobb alsót. A svédek azonban nem figyeltek egy meccs végi szögletnél, így Hallgrimur Jónasson fejjel még eredményes tudott lenni.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
SVÉDORSZÁG–IZLAND 3–2 (2–1)
Göteborg, Vezette: Rasmussen (dán)
SVÉDORSZÁG: Isaksson – Granqiust, Mellberg, Olsson (Antonsson, 81), Safari – Elm (Holmén, 62.), Kälsström (Wernbloom, 46.) – Larsson (Bajrami, 46.), Ibrahimovic (Wilhelmsson, 62.), Toivonen – Rosenberg (Hysen, 46.)
IZLAND: Halldorsson – Jónasson, Árnason (Eyjolsson, 83.) R. Sigurdsson, Skúlason – Gislason, Gunnarsson, Danielsson (Jonsson, 66.) , G. Sigurdsson – Bjarnason (Gudmundsson, 81.), Sigthorsson (Finnbogason, 58.)
Gólszerzők: Ibrahimovic (2.), Toivonen (14.), Wilhelmsson (77.), ill. Sigthórsson (27.), Jónasson (90.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik