Rodri: Franciaország több mint csak Kylian Mbappé

Sári RolandSári Roland
Vágólapra másolva!
2024.07.08. 21:39
Rodri szerint nagyon erős és egységes jelenleg a spanyol válogatott (Fotó: Getty Images)
A németországi Európa-bajnokság elődöntőjében Spanyolország Franciaországgal küzd meg a fináléba kerülésért. A mérkőzés előtt Rodri magabiztosan nyilatkozott a Marcának.

„Erősek és egységesek vagyunk – jelentette ki Rodri a Marca interjújában. – Azt azonban látni kell, mennyire fáradtak vagyunk, mert folyamatosan nagy erőfeszítésekkel játszunk. Nagyon különböző meccseket játszottunk eddig, és bizonyítottuk, jól tudunk reagálni a helyzetekre. Bátran játszunk. Nem félünk, hisz megmutattuk már, hogy tudunk nyerni.”

A spanyol középpályás a franciák első számú sztárjáról, Kylian Mbappéról is ejtett pár szót.

„Nem hiszek abban, amit mondanak. Tudom, milyen játékos, és hogy mire képes. Mindig veszélyes a játéka. Ennek ellenére Franciaország több mint egy játékos. Remekül védekeznek, rendkívül jók a kontráik is.”

Rodri a folytatásban a 2008-as és a 2012-es Eb-győztes spanyol csapathoz való összehasonlításokról is elmondta a véleményét.

„Mára már azt aranygenerációnak hívjuk, de a győzelmek előtt ők sem voltak azok. Nekünk is saját örökséget kell teremtenünk. De egyelőre nem erre kell koncentrálnunk, ugyanis iszonyatosan nehéz összecsapás előtt állunk.”

EURÓPA-BAJNOKSÁG, NÉMETORSZÁG
ELŐDÖNTŐ
21.00: Spanyolország–Franciaország, München (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik