„Ha a döntőben akar játszani, többet kell tennie” – Rabiot Yamalról

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.07.08. 21:28
Adrien Rabiot szerint Lamine Yamalnak nem lesz könnyű dolga ellenük (Fotó: Getty Images)
A francia válogatott Adrien Rabiot a spanyolok elleni elődöntő előtt beszélt Antoine Griezmann formahanyatlásáról, Lamine Yamalról, a 2022-es vb-döntőről és a játékukat ért kritikákról is.

A francia játékos szerint Didier Deschamps bármilyen rendszerben is küldi őket pályára, készen állnak a spanyolok elleni elődöntőre.

„Ha figyelembe vesszük Antoine kvalitásait és azt, amit a legutóbbi világbajnokságon tett, ahol kétségkívül az egyik legjobb játékos volt, akkor mindenképp meglepő a teljesítménye. Nem tudom, hogy magyarázzam meg, talán fizikailag nem olyan jó. Sokkal többet várunk Antoine-tól, mert sokkal többre képes. Antoine nélkül is tudunk nyerni, de nyilván könnyebb lenne, ha a legjobb formáját nyújtaná” – mondta Rabiot Griezmannról.

Spanyolország kapcsán így nyilatkozott a Juventus középpályása: „A spanyolok játszanak a legjobban az Eb-n. Hűek az elképzeléseikhez, jó játékosaik vannak oldalt és középen. Tudjuk, mit kell tennünk, remélem nagyszerű elődöntő lesz két nagyszerű csapattal.” 

Rabiot ezt követően a spanyolok fiatal támadójáról, Lamine Yamalról beszélt: „Yamal nagyon jól kezeli a nyomást. Képes arra, hogy a kvalitásaival klubszinten és a válogatottban is meghatározó legyen. Egy elődöntőt mindig bonyolult menedzselni, de rajtunk múlik majd, hogy nyomást gyakoroljunk rá, ne hagyjuk, hogy elkényelmesedjen, és megmutassuk neki, hogy ha a döntőben akar játszani, többet kell tennie, mint amit eddig tett.” 

 Rabiot végül a 2022-es vd-döntőről beszélt. „Ez az elvesztett döntő nagyon fontos volt. Újra ott vagyunk az elődöntőben, mégha sok vita is van a játékról, de itt vagyunk. A 2022-es játékosok többsége még mindig itt van, alig várjuk, hogy újabb trófeát emelhessünk magasba.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik