Jégkorong: Kolbenheyer Zsuzsanna az MJSZ új elnöke

POZSONYI SZILÁRDPOZSONYI SZILÁRD
Vágólapra másolva!
2024.05.30. 13:30
Kolbenheyer Zsuzsanna az MJSZ új elnöke (Fotó: Dömötör Csaba)
A Nemzetközi Jégkorongszövetségnél is magas beosztásban dolgozó szakember a következő négy évben irányítja a honi szervezetet, alelnökei idősebb Kovács Csaba (szakmai) és Almássy Kornél (általános) lesznek.

A Magyar Jégkorongszövetség (MJSZ) éves küldöttgyűlésén a különböző jelentések, beszámolók és a 2024–2025-re tervezett programjai egyhangú elfogadása után megtörtént a jövő szempontjából sokkal fontosabb tisztújítás.

Az már a hét elején ismertté vált, hogy az eddigi elnök, Such György nem marad a pozíciójában, erről ő maga adott hírt az MJSZ médiafelületein. A helyét a Nemzetközi Jégkorongszövetség (IIHF) legmagasabb végrehajtó testületének, a tanácsnak is tagja, a honi női szakág eddigi vezetője, az MJSZ szakmai bizottságának tagja, Kolbenheyer Zsuzsanna (285 igen és 17 nem szavazattal) veszi át legalább a következő négy évre. A szakmai alelnök idősebb Kovács Csaba lesz, általános alelnök Almássy Kornél. Elnökségi tag lesz Deák László, Erdély Csanád, Gál Péter Pál, Laki Péter, Egri István, Jászai Péter, Bugár Csaba, és végül, de nem utolsósorban a korábbi szakmai alelnök, az IIHF Hírességek Csarnokának tagja, Kovács Zoltán. A felügyelőbizottság elnöke Korcsinszky György, a tagok Mics Kornél és Michael Carlson lesznek.

Emellett átadták a 2023–2024-es évadra vonatkozó játékosdíjakat is, a magyar bázisú Erste Liga legjobb kapusa Rajna Miklós (UTE) lett, a legjobb védő Szabó Bence (Budapest Jégkorong Akadémia HC), míg a támadók közül David Levin (SC Csíkszereda). A rájátszás legértékesebb játékosának Alex Dubeau, a Corona Brasov kapusa bizonyult. Az év felfedezettje Lövei Dávid (csatár, DVTK Jegesmedvék), a legsportszerűbb Ferencz-Csibi Róbert (hátvéd, Csíkszereda), a legalázatosabb Pozsgai Tamás (hátvéd, BJA HC). A legjobb ifjúsági korosztályú jégkorongozónak járó Leveles-kupát Horváth Alex (csatár, Trinec, cseh), a legjobb utánpótlásedzőnek adott Séra Miklós-díjat Delaney Collins (női U16-os válogatott), és Pichler Gyula (MAC), az év újoncának járó Kósa-kupát Varga Balázs (JYP, finn), a legtechnikásabbnak odaítélt Miklós-kupát Papp Kristóf (Lindenwood University, amerikai), a legjobb magyar kapust illető Vedres Mátyás-vándorkupát Bálizs Bence (Sparta Sarpsborg, norvég), a legjobb magyar védőnek járó Pásztor György-díjat Stipsicz Bence (Hydro Fehérvár AV19) kapta, míg legjobb magyar csatárként az ifjabb Ocskay Gábor-díjat Hári János (Fehérvár) vehette át. A Kéri Rudolf-emlékdíjat az FTC-Telekom csapatmenedzserének, Pap Gábornak ítélték posztumusz. A legjobb női kapus Németh Anikó (IF Björklöven) lett, a védők közül Odnoga Lottit (SDE HF, svéd) díjazták, míg a támadók közül Huszák Alexandra (MAC Budapest) került ki győztesként.

A 2023-as naptári évre vonatkozó Év játékosa-díjat a hölgyeknél Garát-Gasparics Fanni (Ottawa, kanadai), az uraknál Bálizs Bence vehette át.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik