Középmezőnybe vágyik az újra élvonalbeli miskolci csapat

Vágólapra másolva!
2011.08.25. 10:06
null
Csávás Andreára (5) a klub utánpótlásánál számítanak (fotó: Meggyesi Bálint)
Címkék
Amikor a 2006–2007-es idényt az 5. helyen zárta a DKSK-Miskolc női kosárlabdacsapata, kevesen gondolták, hogy négy évet kell várni arra, hogy ismét az élvonalban szerepelhessen. Pedig így lett, a piros-fehérek 2007 nyarán anyagi nehézségeik miatt nem tudtak nevezni a bajnokság első osztályába. A legutóbbi szezon végén bronzérmet szerzett az együttes a B-csoportban, s miután sokan a klub mellé álltak, benevezett az A-csoportba, így immár a legjobbak rajtjára készül.

A kétszeres Magyar Kupa-győztes (1993, 1994) és háromszoros bajnoki ezüstérmes (1992, 1994, 1996) egyesület persze óvatos a visszatéréssel, ez derül ki Szabó Tamás, a DKSK 2011 Kosárlabda és Szabadidősport Egyesület elnöke szavaiból is.

„Úgy ötvenmillió forintból gazdálkodunk, amiben nincs benne az önkormányzati támogatás. Ez a pénz a városi és megyei cégektől, támogatóktól jött össze, ami megbecsülendő, egyben mutatja, nagy az összefogás a térségben annak érdekében, hogy ismét legyen élvonalbeli kosárlabda. Tanulóévnek szánjuk az előttünk álló évadot, de a fő szempont, hogy mindenkit maradéktalanul kifizessünk és ne sodródjunk adósságba” – mondta Szabó.

Ami a csapatot illeti, egyelőre messze van híres és eredményes elődjeitől, ám az edző, Milen Vukicsevics is úgy érzi, nem szabad ajtóstul rontani a házba. A szerb tréner, aki már korábban is dolgozott Miskolcon, úgy véli, a klub által a kilencvenes években a bajnokság élcsapatai között elfoglalt kiemelt szerepet nem lehet azonnal visszaszerezni.

„Busásan jövedelmező szerződéseket nem tudtunk ajánlani senkinek, így »középkorú«, lelkes, de munkára kész játékosokból áll majd a csapat, amelyben egy légiós, Jelena Budimir már van, két játékos pedig a napokban érkezik. A város nagyon ki van éhezve a kosárlabdára, amit az is bizonyít, hogy a Miskolcon rendezett U18-as női Európa-bajnokságra sokan voltak kíváncsiak. Tisztában vagyunk vele, hogy a lehetőségeink korlátozottak, a középmezőnyt azonban megcélozzuk, s talán a következő szezonban már eljuttathatjuk a klubot arra a szintre, amelyen a kilencvenes években volt. Ezért kérjük szurkolóinkat, hogy biztassanak minket, de legyenek türelmesek velünk ” – mondta Vukicsevics.

A B-csoportban még játszott Csávás Andrea és Ambrus Erzsébet, a diósgyőriek két legendás játékosa is, ám rájuk a koncepció és a koruk (44 és 38 évesek) miatt nem játékosként, hanem a szakmai stáb tagjaként vagy az utánpótlásnál számítanak a klubnál.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik