Marijan Vlak: Véres harc vár ránk a Vasassal

Vágólapra másolva!
2011.08.15. 08:13
null
Vlak próbálja meg kirángatni a gödörből a Vasast <br />(Fotó: Németh Ferenc)
Címkék
Marijan Vlak átveszi a Vasas irányítását. Az ötvenöt esztendős horvát szakember dolgozott már Magyarországon, a Ferencvárossal ezüstérmet nyert, Székesfehérváron pedig hatodik helyet szerzett. Most nagy fába vágta a fejszéjét, hiszen a mindössze egy pontot szerző, kiesőjelöltként emlegetett angyalföldi csapat felrázását várják tőle. A szakember pénteken Zalaegerszegen dirigálhat a Vasas-kispadról: most még Zágrábban értük utol, de hétfő délután már edzést tart az Illovszky Rudolf Stadionban.

– Tulajdonképpen mivel foglalkozott az elmúlt években, merthogy szinte semmilyen hír sem érkezett önről mostanában?
– Egy Zágráb közeli horvát kiscsapat szakmai igazgatója voltam két évig, és büszkén mondhatom, mindkét szezon végén sikerült feljutnunk, az más kérdés, hogy először anyagi nehézségek miatt nem vállaltuk a horvát élvonalbeli szereplést. Most viszont úgy jöhettem, hogy már első osztályú csapatot hagytam magam mögött – válaszolta a Nemzeti Sport kérdésére az angyalföldiekkel kétéves szerződést kötő Marijan Vlak.

– Már megbocsásson a kérdésért, de tudja, hogy hová jött?
– Egy százesztendős, patinás, korábban nemzetközi sikerekkel is büszkélkedő magyar klubhoz. Azért, mert a Vasas most gyengélkedik, még a nagy magyar csapatok közé tartozik, és számomra megtiszteltetés, hogy itt dolgozhatok.

– A Vasas múltja valóban lenyűgöző, a jelene viszont...
– Ne is folytassa! Talpra állunk, és felzárkózunk. Tudom, hogy véres harc vár ránk – ezt nem tudom szebben, jobban mondani. Ott voltam szombaton Győrben, láttam az ETO elleni meccset, és állítom, nem volt különbség a hazai és a vendégcsapat között. Ültem a lelátón, és azt kérdeztem a velem lévőktől: „Uraim, eltelt hatvan perc a találkozóból, az egyik csapatnak tizenkettő, a másiknak egy pontja van, de látnak jelentős differenciát közöttük?"

A MAI EDZÉST MÁR VLAK VEZETI – HIVATALOS

A Vasas hivatalos közleményben tudatta, hogy hétfőn délelőtt felmentette a munkavégzés alól a csapat vezetőedzőjét, Komjáti Andrást. Ahogy azt a Nemzeti Sport már előre jelezte, a távozó szakember munkáját Marijan Vlak veszi át, és már ő vezényli le a 16.30 órakor kezdődő edzést. Az új szakvezető segítője Urbán Flórián lesz.

– Dolgozott korábban a Ferencvárosnál és Székesfehérváron is. Milyen emlékeket őriz Magyarországról?
– Mindig is jól éreztem ott magam. A Fradiban csodálatosan fogadtak, fantasztikus volt a szurkolók segítsége és szeretete. Emlékszem, középcsapat volt a Ferencváros, amikor átvettem, végül második lett. Ami a Videotont illeti, a hatodik helyen zártam a csapattal, de úgy, hogy hónapokig nem kaptak fizetést a játékosok. Egyfolytában azt hangoztattam a vezetőknek, hogy becsüljék meg ezeket a futballistákat, adjanak nekik fizetést, mert még a bajnoki címet is megszerezhetjük. Mintha a falnak beszéltem volna. No de ami elmúlt, az elmúlt, most már előrenézek, és a Vasasra koncentrálok.

– Tervez bármiféle változást a keretben vagy a taktikában?

A KÉRDÉSRE ADOTT VÁLASZT ÉS AZ INTERJÚ TELJES SZÖVEGÉT A HÉTFŐI NEMZETI SPORTBAN OLVASHATJA!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik