Haladás: Király az 1860 meccsei után rohan nézni korábbi csapatát

Vágólapra másolva!
2012.06.12. 21:22
Címkék
A szombathelyi születésű és nevelésű Király Gábor jelenlegi klubjával, a német másodosztályban szereplő 1860 Münchennek két-három éven belül élvonalba jutna, de korábbi együttesét sem felejtette el, a haladas.hu-nak adott nyilatkozatában elmondta, saját fellépései után gyakran rohan haza megnézni a zöld-fehérek mérkőzését.
„Bár nem jutottunk fel, az ötvenhét megszerzett pontra büszkék lehetünk, hiszen így a középmezőnyben, annak is az elején zártunk – nyilatkozta Király Gábor a haladas.hu-nak. – Kis szerencsével előbbre is végezhettünk volna, de ehhez Fortuna segítségén kívül arra is szükség lett volna, hogy valamennyi játékos tíz százalékkal többet hozzátegyen saját teljesítményéhez. Érdekes szezont zártunk, mert oda-vissza kikaptunk a kieső Hansa Rostocktól, ugyanakkor Müchenben és Frankfurtban is legyőztük a feljutó Eintracht Frankfurtot. Ami nagyon bosszant: amikor kikaptunk, általában két-három góllal vertek el bennünk, ezeket a sima vereségeket jó lenne jövőre elkerülni. Tavaly egyébként jordániai befektető érkezett a csapathoz, de senki se higgye, hogy ezzel eljött a Kánaán, annyi történt, hogy az arab tulajdonos stabilizálta anyagi helyzetünket. Nem minden pénzkérdés – mégiscsak a szakmai munka a legfontosabb. Eddig kilenc játékos távozott – ebből négy stabil kezdő –, és jelen pillanatig két új embert igazoltunk. Az egyik a lengyel válogatott egyik hátvédje, Grzegorz Wojtkowiak, aki most is az Európa-bajnokságon játszik, a másik fiú Moritz Volz, ő ezelőtt a Fulhamben szerepelt. Ami a saját teljesítményemet illeti: voltak bravúrjaim, akadtak hibáim, és csakúgy, mint egy esztendővel korábban, ezúttal is adtam két gólpasszt. Két-három éven belül célunk a feljutás, persze jó lenne, ha ez már a következő szezonban megvalósulna. Az teljesen mindegy, hogy csont nélkül, vagy osztályozóval jutunk fel, lényeg, hogy rövid időn belül az első osztályban játszhassunk. Azt mondom: mihamarabb szerezzük meg a bennmaradáshoz szükséges negyven pontot, aztán már nagy célokat is kitűzhetünk magunk elé.”

A korábbi Haladás-kapus ezt követően kitért a szombathelyi klubra is.

„A Diósgyőr elleni, kettő egyre megnyert mérkőzést volt szerencsém a Rohonci úton végignézni, örülök, hogy csakúgy, mint jó néhány korábbi meccsen, akkor sem adták fel a fiúk, és Halmosi Peti góljával végül nyertünk. Korábban is előfordult, hogy a hajrában győztünk, elég ha csak a Fradi elleni kettő egyes sikerre gondolok. De örülök a Paks elleni öt nullának is, ezen a meccsen Radó András szinte valamennyi gólban benne volt. Örömteli az is, hogy sok a saját nevelésű játékos a Haladásban, de mellé szükség van rutinos futballistákra is, mert csak fiatalokkal nem lehet csatát nyerni. Jobb, ha ezek a rutinos labdarúgók is helyiek, de az sem baj, ha máshonnan érkeztek, lényeg, hogy beilleszkedjenek a közösségbe, és előre tolják a szekeret. Természetesen Münchenből is rendszeresen figyelem a Halival kapcsolatos történéseket, naprakész vagyok a csapat híreiből. Szerencsére a Sport TV jóvoltából nem csak olvasok a fiúkról, hanem látom is a meccseket. Gyakran előfordul, hogy az 1860 München bajnokija után rohanok haza, nehogy lemaradjak a Haladás-mérkőzésről, vagy az összefoglalóról. Visszatérve a fiatalokra: volt klubomban, a Crystal Palace-ban és jelenlegi csapatomban, az 1860 Münchenben is sok a fiatal, helyi nevelésű játékos, hirtelen nem is tudom megmondani, hogy német együttesemnél mekkora az arányuk, úgy saccolom, minimum ötven százalék. Büszkék lehetünk az utánpótlás-bázisunkra, mert sok müncheni nevelésű játékos játszik más klubokban is Németországban. Szóval jelenleg is akadnak tehetséges játékosok az 1860 Münchennél, akik mellett ott vagyunk mi, rutinos futballisták, akik egyáltalán nem levezetni akarnak a klubnál. Vannak még céljaink. A héten még Szombathelyen leszek, aztán utazok is vissza Münchenbe. Sokat rohangáltam erre-arra, így nem maradt időm pihenni, de sebaj, el kell kezdeni a munkát, szükség van a munícióra” – tette hozzá Király.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik