NB I: ETO FC Győr–Ferencváros

Vágólapra másolva!
2024.10.27. 17:23
20241027 Győr Ferencváros Török Attila Nemzeti Sport
A labdarúgó NB I 11. fordulójában az utóbbi időben jó formába lendült Győr a Ferencvárost fogadja. Tartsanak velünk, kövessék figyelemmel élő közvetítésünket, szóljanak hozzá, kommentálják az eseményeket!

 

NB I
11. FORDULÓ
17.45: ETO FC Győr–Ferencvárosi TC 1–1 (Ouro 45., ill. A. Traoré 66.) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n! 
Győr, ETO Stadion. Vezeti: Erdős József.

A TALÁLKOZÓ ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA LEHET NYOMON KÖVETNI.

 

ÉRDEKESSÉGEK

  Az ETO FC Győr kedden bejelentette, minden jegyet eladtak a Ferencváros elleni mérkőzésre, de így sem lehetnek többen nyolcezernél, mert engedélyek híján csak a nyugati lelátót nyitják meg a közönség előtt.  

 A Tempó, Fradi! portál kimutatása szerint kereken 150 tétmérkőzést vívott eddig a két zöld-fehér gárda, beleértve az NB I-ben, a Magyar Kupában, a Ligakupában, valamint a Bajnokok Tornája keretében (1975-ben és 1976-ban) megrendezett találkozókat. Az örökmérleg jelentős ferencvárosi fölényt mutat: 43-szor nyertek a győriek, 36 döntetlen és 71 FTC-siker mellett. 

 Ez lesz a két csapat 134. élvonalbeli találkozója, az örökmérleg nyelve erősen az FTC felé billen: 36 győri sikert, 33 döntetlent és 64 fővárosi győzelmet jelez. A Ferencváros az előző négy bajnokin nem kapott ki az ETO-tól, 1 döntetlen mellett 3-szor nyert, legutóbb 2015 márciusában 3–0-ra a Groupama Arénában.

 Az ETO pályaválasztása mellett teljesen kiegyenlített az NB I-es párharcuk: mindkét csapat 24-szer győzött, 18-szor ikszeltek. A gólkülönbség 105–102 a győriek javára. 

 A Rába partján mostanáig 2006 áprilisában ikszeltek utoljára, utána zsinórban négy ETO-győzelem következett, majd a legutóbbi 2 alkalom egygólos ferencvárosi sikert hozott: 2013 augusztusában 1–2, egy évre rá 0–1 volt az eredmény. A győrieknek legutóbb több mint 11 évvel ezelőtt, 2013. május 12-én, Völgyi Dániel tizenegyesből lőtt góljával sikerült megverniük az FTC-t (1–0). Akkor azzal a győzelemmel a 27. fordulóban bebiztosította bajnoki címét a Győr, amely 30 év után lett újra, és máig utoljára aranyérmes az NB I-ben. 

 Tétmérkőzésen legutóbb 2022 áprilisában, a Mol Magyar Kupa elődöntőjében csaptak össze és az NB II-es győri gárda 4–1-re kikapott a fővárosi zöld-fehérektől. Azon a meccsen a mai Fradiból csak Dibusz Dénes és Kristoffer Zachariassen játszott, utóbbi jegyezte csapata második találatát. 

Zachariassen (jobbra) az egyetlen olyan légiós az FTC keretében, aki két és fél évvel ezelőtt játszott a győri Magyar Kupa-meccsen (Fotó: Árvai Károly)

 Az újonc ETO ősszel először a múlt heti fordulóban, Zalaegerszegen tudott fordítani (2–1). Első idegenbeli győzelmét aratta, és így már 5 forduló óta veretlen (3 diadal, 2 iksz) – ezzel övé a második leghosszabb aktív veretlenségi sorozat az NB I-ben.

 A Ferencváros két egymást követő elbukott tétmeccset követően javított: előbb a Fehérvárt verte meg 2–0-ra bajnokin, majd csütörtökön a francia Nice ellen az Európa-liga alapszakaszában is megszerezte az első győzelmét (1–0). 

 A győriek hazai pályán közepesen szerepeltek (2 győzelem, 2 vereség), feltűnő viszont, hogy eddig minden otthoni bajnokijukon kaptak gólt.

 Az FTC őszi idegenbeli bajnoki mérlege 2 diadal és 1 fiaskó, legutóbb Pakson vesztette el őszi bajnoki veretlenségét (1–3).

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik