Egy jobb félidővel nyert meccset a Vidi

Vágólapra másolva!
2010.10.01. 18:56
null
André Alves (balra) gólja döntött a meccsen (Fotó: Török Attila)
Címkék
A Videoton Elek Ákos és André Alves góljával 2–1-re nyert a Lombard Pápa vendégeként a labdarúgó NB I kilencedik fordulójának nyitó mérkőzésén. A mérkőzést végig izgalmasan alakult, a második félidőben jórészt a hazaiak támadtak, de egyenlíteniük nem sikerült.

A Videoton kezdte jobban a mérkőzést, Sándor György akár már harminc másodperc után megszerezhette volna a vezetést, de közeli lövése mellément. Érdekesség, hogy a Videoton pont akkor szerezte meg a vezetést, amikor egyre inkább magára talált már a Pápa.

A 18 .percben Nagy Dániel jobb oldali szöglete után a leblokkoló védők mellett Elek Ákos fejelt hat méterről a kapu jobb oldalába. 0–1

A pápaiak elsősorban a jobb szélen vezetett támadások, illetve David Salomon Abwo révén veszélyeztettek sokat, de nem tudtak kellő nyomást gyakorolni a piros-kékek védelmére, Mladen Bozsovicsnak pedig szerencséje is volt, amikor kicsúszott a kezéből a labda, és a kapufáról kipattant az.

A félidő utolsó percében ráadásul egy óriási védelmi hiba után növelte előnyét a vendégcsapat. Nagy Dániel viharzott el a jobb szélen, középen André Alves várta ziccerben a labdát, és a kimozduló Szűcs Lajos mellett 11 méterről laza bokamozdulattal a kapuba helyezett. 0–2

A második játékrészben fokozatosan átvette az irányítást a Lombard. Az 55. percben Takács Péter jobb oldali beadása után Heffler Nobert egyedül érkezett középen, és hat méterről a kapu jobb oldalába fejelt, így szépített a hazai csapat. 1–2

A folytatásban izgalmasan alakult a találkozó, hiszen a Pápának több egyenlítési lehetősége is adódott. Talán nem véletlen, hogy Mezey György odáig ragadtatta magát, hogy a játékvezető elküldte őt a kispadtól.

A legnagyobb egyenlítési lehetőség a 90. percben maradt ki, ekkor Goran Marics szabadrúgása után Bozsovics óriási bravúrt mutatott be, remek mozdulattal hárított a jobb felső elől. A mérkőzés hajrájában elszabadultak az indulatok, Elek Ákost pedig kiállította a játékvezető – a válogatott védekező középpályás alighanem hiányozni fog a Vidinek...

PÁPA–VIDEOTON 1–2 

 

(A Sport Tv felvétele) Forrás: www.vidi.hu

 

VÉBER: EGY FÉLIDŐ ELŐNYT ADTUNK, A 2. JÁTÉKRÉSZRE LEHET ÉPÍTKEZNI 
VÉBER GYÖRGY
„Valóban parázs mérkőzés volt – kezdte a Sport Tv-nek adott nyilatkozatát Véber György. – Óriási a hiányérzetem, ugyanis átaludtuk az egész első félidőt, gyenge, kishitű játékot játszottunk, amelyet a Videoton kihasznált, és kétgólos előnyre tett szert.”
„A szünetben erről beszélgetem a játékosokkal, és a második félidei játék már mérvadó lehet a jövőre nézve: a mi akaratunk érvényesül, mi uraltuk a találkozót. Ugyanakkor nem elég negyvenöt percet jól játszani, hanem kilencvenet kell, és akkor még egy Videoton szintű csapat ellen is meglesz az eredménye” – tette hozzá a hazaiak vezetőedzője.
MEZEY GYÖRGY
„Elintézettnek tartom az ügyet, rossz napot fogott ki a játékvezető. A kapott gól felhozta az ellenfelet, ezután elkezdtünk pánikfutballozni. Az első félidő szakmailag jó volt, a másodikat nehéz értékelni, mindenesetre büszke vagyok az együttesre, ez az első csapatom, amely nélkülem nyert meg egy mérkőzést” – mondta Mezey.
 
A találkozó legjobbjának választott Nagy Dániel (Videoton) élete legnagyobb mérkőzésének nevezte a találkozót, amelyen elmondása szerint hatalmasat küzdöttek egymásért.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik