Brazília: Sao Paulóban gálaelőadást tartott a fiatal Santos

GYENGE BALÁZSGYENGE BALÁZS
Vágólapra másolva!
2002.12.02. 21:17
Címkék
Országos bajnokság (Campeonato Brasileiro)
Rájátszás. Elôdöntô, elsô mérkôzések: Fluminense–Corinthians 1–0 (Romário 77.), Santos–Gremio 3–0 (Alberto 38., 68., Robinho 79.)
A visszavágókat szerdán rendezik.
Országos bajnokság (Campeonato Brasileiro)
Rájátszás. Elôdöntô, elsô mérkôzések: Fluminense–Corinthians 1–0 (Romário 77.), Santos–Gremio 3–0 (Alberto 38., 68., Robinho 79.)
A visszavágókat szerdán rendezik.
A Santos ifjú titánjai ismét gálaelőadást tartottak az országos bajnokságban: az elődöntő első felvonásán a Gremio látta kárát a paulisták lendületének. Pelé utódai három, válasz nélküli gólt vágtak Danrlei kapujába, de még legalább enynyit szerezhettek volna, ha jobban koncentrálnak. A másik ágon a híres Maracanában a Fluminense és a Corinthians vívott késhegyre menő küzdelmet, amelyből végül a hazaiak jöttek ki győztesen, köszönhetően az elnyűhetetlen Romário góljának, illetve a vendégeket erősítő Guilhermének, aki az utolsó percben tizenegyest hibázott.
Sao Paulóban a Santos azonnal nekiesett ellenfelének, és bár a Porto Alegre-iek mestere, Tite korábban úgy nyilatkozott, hogy ellenfelük karmesterét kettős őrizet alá helyezi, éppen Robinho volt az, aki az első percekben a legtöbb fejfájást okozta a vendégeknek. A Gremio mégis megúszta egy ideig, de aztán az első félidő hajrájában Alberto egy távoli bombával megadásra késztette Danrleit, majd a második játékrész derekán ismét ő volt eredményes, ezúttal egy kiváló ütemű sarkazásnak hála. Az i-re végül Robinho tette fel a pontot egy újabb szépségdíjas találattal: André Luis indítását követően egy laza bokamozdulattal emelte a labdát a hálóba a tehetetlen kapus mellett. A nagyszerű előadás után a csapatot gardírozó Emerson Leao parádézott, immár az újságírók előtt: "Meg kell adni az esélyt a tehetséges játékosoknak, és éppen ez a Santos legfőbb hozzájárulása a labdarúgás fejlődéséhez, hiszen kiváló fiatalok játszhatnak a csapatban hétről hétre. Ezek a gyerekek gyakorlatilag a Vila Belmiro-stadionban váltották fel a pelenkát a focimezre, és ezért nem érzik a nyomást magukon.”
A jelek szerint Romário sem érzi a rá nehezedő hatalmas nyomást – pedig a Fluminensénél egyértelműen az ő kezébe helyezték a csapat sorsát –, mert szokásához híven a Corinthians elleni elődöntőre is csak minimális intenzitással készült (nem edzett a többiekkel, csak masszázsokat és fürdőket vett), a találkozó egyetlen gólját mégis ő jegyezte. A Baixinho (Kicsi) becenévre hallgató csatár a csata utolsó harmadában Roni sarkazását követően egy pillanatra jutott csak lövési lehetőséghez a tizenegyespont tájékán, de ez is elegendő volt számára, hogy kapásból a léc alá küldje a labdát. A 47(!) fokos melegben a Cor többször is gólt szerezhetett volna, de egyszer sem tudta a hálóba juttatni a labdát, pedig az utolsó percben Guilherme még tizenegyest is rúghatott – a lécre…
A szerdai visszavágó előtt egyébként ismét csak Romário edzésterve szolgáltatja a legtöbb beszédtémát, ugyanis a Flu előnye korántsem megnyugtató, ám a 36 esztendős játékos minden bizonynyal csak Sao Paulóban, az összecsapás előtt találkozik újra a csapattársaival. Addig ugyanis ismételten csak hidromasszázs, illetve kedden (személyes edzőjével, Armando Marciallal) egy minimális átmozgatás szerepel a menetrendjében.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik