Túl sok a meglepő hiba

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2008.10.23. 02:03
Címkék
A Magyar Kupa nyolcaddöntőjében szerdán öt találkozót játszanak, a sláger kétségtelenül a Győri ETO FC–Szombathelyi Haladás párharc. Az ETO hazai pályán sem mehet biztosra, hiszen ellenfele remekel a bajnokságban, ráadásul az első meccsen 3–2-re győzött, így előnnyel várja a visszavágót.

Az őszi idényben negyedszer ta lálkozik egymással az ETO és a Haladás, és bármilyen meglepő, az eddigi párharcokból az újonc szombathelyi együttes jött ki jobban. A két csapat mindjárt a bajnoki rajton találkozott, és bár a találkozó esélyesének a Győr számított – ne feledjük, az előző bajnokság bronzérmeseként meccselt az NB II-ből érkező riválisával –, a Hali 2–1-re legyőzte ellenfelét. Aztán a Ligakupában sikerült a visszavágás, azonban tudni kell, hogy a 4–0-s győri sikerrel záruló mérkőzésen jobbára a bajnokikon kevesebb játéklehetőséghez jutó labdarúgók szerepeltek. Ami pedig a Magyar Kupát illeti, noha október 10-én az ETO kétszer is előnyt szerzett, végül veszített, igaz, az idegenben szerzett két találat még sokat érhet szerdán. Nem szabad ugyanakkor figyelmen kívül hagyni: a házigazda megközelítőleg sem teljesít úgy, mint a legutóbbi bajnoki esztendőben, és ha formája nem javul jelentősen, lemondhat a jövő évi nemzetközi szereplésről. És mert a kupasorozatban talán könnyebb megvalósítani az álmokat, a szerdai összecsapás alighanem több lesz átlagos kilencven percnél...

Hazai pályán a DVSC kivételével valamennyi ellenfelüket legyőzték, ha valamibe, ebbe kapaszkodhatnak a Haladás elleni Magyar Kupa-visszavágó előtt...

Inkább az foglalkoztat, hogy az idegenben szerzett két gólnak köszönhetően megmaradt az esélyünk arra, hogy az esetleges egygólos győzelemmel a következő körbe kerüljünk – felelte a győriek vezetőedzője, Egervári Sándor.

Belegondolt már abba, hogy ha nem tudják kiharcolni a továbbjutást, nagyon messze kerülnek a nemzetközi szereplés lehetőségétől?

Ki akarunk lépni a nemzetközi porondra, és ennek megvalósítására két út áll a előttünk: az egyik a bajnokság, a másik a Magyar Kupa. Mindenki tudja, ha a kupából kiesünk, akkor egy lehetőségünk marad, éppen ezért nagyon fontos számunkra a szerdai párharc.

Nyáron együtt tartották az állományt, ráadásul sikerült megerősíteniük a játékoskeretet. Az eredmények azonban felemásak, meglehetősen kétarcú társaság benyomását kelti az ETO...

Tény, nem úgy alakul az őszünk, ahogy azt előzetesen reméltük. Amikor vendégségbe megyünk, csak időszakonként sikerül ráerőltetnünk akaratunkat az ellenfeleinkre, és ez még akkor is probléma, ha Győrben hasonló helyzetben vannak a riválisok. Azért látni kell, amikor veszítünk, nem döngölnek bennünket a földbe az ellenfelek, és nem azért maradunk pont nélkül, mert a játékosok hozzáállása nem megfelelő. Tény, többet hibázunk, mint tavaly ebben az időszakban, vagyis van miben előrelépnünk.

Aligha vigasztalja, de ettől még tény: a tavaszi remeklés után az orosz Zenit és a német Bayern München is csak szenved a hazai porondon.

Ez is azt mutatja, az európai futballban megesik, hogy amelyik csapat korábban kezdi a felkészülést, visszaesés következik be a teljesítményében. Mi nyerhető meccseket veszítettünk el az idényben, elsősorban a kecskeméti és paksi párharcra gondolok, mégis bízunk abban, hogy a lemaradásunk nem behozhatatlan.

Van az ETO annyira erős, hogy legyőzze az újoncot, és kiharcolja a továbbjutást?

Csertői Aurél együttese rendkívül jó állapotban van, nem véletlenül áll dobogós helyen a bajnokságban, azonban hiszek a továbbjutásban, és ezt el is várom a csapattól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik