Argentína: La Volpe nem lesz a Boca Juniors edzője

Vágólapra másolva!
2006.07.25. 17:21
Címkék
Visszautasította a Boca Junior futballklub ajánlatát Ricardo La Volpe (képünkön), a mexikói válogatott volt szövetségi kapitánya. A Buenos Aires-i klub vezetőedzőnek szerződtette volna az argentin szakembert.

A Boca igazgatótanácsa közölte: azért merült fel La Volpe neve a klubnál, mert Alfio Basilének, a jelenlegi szakvezetőnek felajánlották, hogy legyen szövetségi kapitány Argentínában.

"Elmondtam nekik (a Boca vezetőinek – a szerk.), hogy nem tudnám átvenni a csapatot egy héttel a bajnokság rajtja előtt" – nyilatkozta az 1978-ban világbajnok egykori kapus, miután találkozott Mauricio Macri elnökkel.

"Itt vagyok, és edzeni akarom a Boca Juniors, mégpedig azért, mert ez a klub a futball egyik kiemelkedő intézménye."

"Aztán amikor az ember elkezdi hideg fejjel átgondolni az egészet, rájön, hogy mi a helyzet. Elmondtam a vezetőknek, hogy idestova 26 éve nem dolgoztam Argentínában. Nem akarok senkit rászedni" – tette hozzá La Volpe.

Az 54 éves tréner a mexikói válogatottal bejutott a nyolcaddöntőbe a július 9-én véget ért németországi világbajnokságon, ám a 16 között 2-1-re kikapott hazája, Argentína együttesétől, így a közép-amerikai gárda búcsúzni kényszerült.

A szerződése a mexikói szövetséggel a világbajnokság végén lejárt, noha érdekes módon hivatalosan egyik fél sem közölte, hogy La Volpe távozik.

A Boca Juniors-ügy másik érdekessége, hogy egyelőre hivatalosan Alfio Basile sem hagyta el a klubot, hogy átvegye a válogatottat.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik