A csatár nélküli AC Milan bronzérme az Orosz Vasutak Kupán

Vágólapra másolva!
2007.08.05. 20:58
Címkék
Az AC Milan labdarúgócsapata szerezte meg a bronzérmet az Orosz Vasuttársaság megalapításának 170. évfordulójára megrendezett moszkvai felkészülési tornán, az Orosz Vasutak Kupán. A BL-győztes kétgólos hátrányból állt fel az utolsó percekben, végül a tizenegyesrúgások során 5-4 arányban bizonyult jobbnak ellenfelénél. A piros-feketék - akiknél az első gólt Kaká szerezte - még meglehetősen idény eleji formát mutattak a Lokomotiv elleni összecsapáson.
Aubemeyang (jobbra) gólfesztivált rendezhetett volna Moszkvában, mégis "néma" maradt
Aubemeyang (jobbra) gólfesztivált rendezhetett volna Moszkvában, mégis "néma" maradt
Aubemeyang (jobbra) gólfesztivált rendezhetett volna Moszkvában, mégis "néma" maradt
Aubemeyang (jobbra) gólfesztivált rendezhetett volna Moszkvában, mégis "néma" maradt

A találkozón Ancelotti meglehetősen kísérleti kezdő tizenegyet küldött pályára, ráadásul a játékosok jórésze talán még csak fizikailag érkezett vissza a vakációról, érezhető volt, hogy csak a múlt héten kezdődött meg a felkészülés a BL-győztes együttesnél.

Az első említésre méltó eseméyn Dario Simics öngólja volt a találkozón, a horvát védő valósággal leutánozta Adriano fejesgólját, amelyet az Inter Manchester United elleni győzelme alkalmával szerzett.

A 22. percben Kakà Brocchi átadása után egalizált egyéni akcióból. Hét perccel később Ivanovics azonban újra vezetést szerzett a házigazdáknak, Simic-et és Kalac-ot is becsapta akrobatikus mozdulatával.

Az első félidő végén Odemwingie tett arról, hogy Ancelotti mester ne unatkozzon a félidőben, kétgólos előnyhöz juttatta a Lokomotivot.

A folytatásban Jankulovski és Seedorf, majd Pirlo, Oddo, Nesta és Cafu is játéklehetőséghez jutott, ez azonban nem igazán látszott az eléggé megkevert felállásban játszó milánóiak játékán.

A végjátékban Bonerának is a gólvonalról kellett mentenie, de az utolsó öt percben varázsüteésre feltámadt az észak-olasz gárda, és Seedorf, illetve Brocchi találataival egyenlőre alakította az állást. Mindkét találatnál Jankulovski jeleskedett az előkészítésben.

A tizenegyeseknél aztán a milánóiak voltak a szerencsésebbek, 5-4 arányban bizonyultak jobbnak, és megszerezték a bronzérmet a tornán.

A tornára Ancelotti mester egyetlen csatárt vitt magával, a francia Aubemeyangot, ez pedig édeskevésnek bizonyult ahhoz, hogy épkézláb támadójáték alakulhasson ki a piros-feketéknél a két moszkvai mérkőzésen.

OROSZ VASUTAK KUPA

BRONZMÉRKŐZÉS
Lokomotiv Moszkva– AC Milan 3-3 (Kaká 22., Seedorf 88., Brocchi 90., ill. Simics 17.– öngól, Ivanovics 29., Odemwingie 42.) – tizenegyesekkel 4-5
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik