Kissé morbid futballszolgáltatás: utolsó út klubszínekben

Vágólapra másolva!
2007.08.05. 21:19
Címkék
A futballszurkolói szokások nem ismernek határokat. Egyre több helyen válik megszokottá, hogy a fanatikus szurkolókat a kedvenc klub és a helyi temetkezési vállalat által szervezett futballtemetéssel búcsúztatják.

TOVÁBBI RÉSZLETEK A NEMZETI SPORT HÉTFŐI SZÁMÁBAN!
Vajon mi köti össze a labdarúgópálya szélén békésen álldolgáló, ráérősen szotyolázgató, illetve a lelátó tömegében félmeztelenre vetkőzött, önmagából kikelve ordibáló szurkolót?

Talán az, hogy mindketten élnek-halnak a futballért, na meg kedvenc csapatukért. Habár a két viselkedési formát nem ildomos egy lapon említeni, most mégis kivételt tettünk, pontosan azért, hogy érzékeltessük: a drukkerek viselkedésében és gondolkodásában egyáltalán nem ritkák a szélsőségek…

Legutóbb a Budapest Honvéd UEFA-kupa-ellenfelének sorsolt német Hamburg együttesénél gondolták úgy az illetékesek, hogy kissé talán morbid, másrészt viszont némileg megmosolyogtató vállalkozásba fognak.

A hamburgi szurkolók ugyanis a következő szezontól kérhetik, hogy szeretett klubjuktól futballtemetés formájában vegyenek búcsút. Az érdeklődők száma jól mutatja, jócskán akadnak olyanok, akik a csapatot jobban szeretik (elnézést, szerették) családjuknál.

Hogy mennyibe kerül egy hasonló temetési szertartás? És milyen módon vesz búcsút a patinás argentin klub, a Boca Juniors a leglelkesebb szurkolóitól?
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik