Egy ponton nehéznek tűnt, de sima lett: Hollandia ötöt vágott a bosnyákoknak

Vágólapra másolva!
2024.09.07. 22:40
Zirkzee (balra) góllal és gólpasszal vette ki a részét a hollandok sikeréből (Fotó: Getty Images)
Amíg a magyar válogatott kikapott idegenben (0–5) Németországban, addig a hollandok a bosnyákokat fogadták a mieink csoportjában a Nemzetek Ligájában, az A-ligában. Az Eb-elődöntős szinte végig vezetett, volt, hogy csak eggyel, de a végén 5–2-re kiütötte ellenfelét.

 

NEMZETEK LIGÁJA
1. FORDULÓ 
A-LIGA
3. CSOPORT
HOLLANDIA–BOSZNIA-HERCEGOVINA 5–2 (2–1)  
Hollandia: Verbruggen – Dumfries (Geertruida, 66.), De Ligt, Van Dijk, Aké (Timber, 66.) – Schouten (Q. Timber, 83.), Reijnders, Gravenberch – Xavi Simons, Zirkzee (Weghorst, 74.), Gakpo (Malen, 66.). Szövetségi kapitány: Ronald Koeman
Bosznia: Vasilj – Barisic, Katic, Tahirovic (Krunic, a szünetben), Mujakic (Burnic, 68.) – Gazibegovic, Gigovic (Saric, 68.), Dedic – Huseinbasic (Bajraktarevic, 68.), Dzeko, Demirovic (Tabakovic, 83.). Szövetségi kapitány: Sergej Barbarez
Gólszerzők: Zirkzee (13.), Reijnders (45+2.), Gakpo (56.), Weghorst (88.), Xavi Simons (90+2.), ill. Demirovic (27.), Dzeko (73.)   

Nem sokáig állta a sarat Bosznia-Hercegovina Hollandiában a magyar válogatott csoportjának másik mérkőzésén, a házigazdák már a 13. percben feltörték a reteszt: Xavi Simons megpattanó lövését követően Joshua Zirkzee fejelte bravúros mozdulattal, a kapunak háttal a hálóba a labdát.

A vendégek a kapott gól ellenére jól tartották magukat, negyedóra sem telt el, amikor Denis Huseinbasic megtalálta a rést a hollandok védekezésén, passzával ziccerbe hozta Ermedin Demirovicot, aki egyenlített (1–1).

A szünetre mégis Hollandia vonult előnnyel, a Zirkzee-től kapott labdával Tijjani Reijnders iramodott meg, betört a tizenhatoson belülre, és a kapuba lőtt (2–1).

A második játékrész elején végletekig kijátszott támadás végén Cody Gakpo talált a kapuba, és Edin Dzeko hiába szépített (3–2), Wout Weghorst és Xavi Simons góljával Hollandia 5–2-re nyert.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik