Ugrai Roland sportsérv után lábadozik; George Harrison gyermeki lelkesedéssel rajongott a Formula–1-ért

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2023.02.24. 23:56
A Nemzeti Sport szombati számából ajánljuk.

A Bayer Leverkusen lesz a Ferencváros ellenfele az Európa-liga nyolcaddöntőjében, a nyoni sorsoláson Gera Zoltán a német együttes nevét húzta ki a Fradi mellé. Ismerős a rivális: két éve az El-csoportkörben összekerült már a két gárda, és a németországi 2–1-es vereség után hazai pályán, a Groupama Arénában Aissa Laidouni góljával az FTC győzött. Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros vezetőedzője mintha megérezte volna, melyik klub vár csapatára. „Csütörtök este odahaza voltam, és a monitor elé leülve azon morfondíroztam, melyik párharcot nézzem –    mondta lapunknak az 59 esztendős orosz tréner. – Eleinte váltogattam a meccsek között, ám fél óra elteltével valamilyen furcsa megérzés miatt ott ragadtam a Monaco és a Leverkusen csatájánál. Onnantól azt néztem, és miután tizenegyesekkel dőlt el a párharc, volt időm megfigyelni a csapatokat.”  
A Bayer Leverkusen lesz a Ferencváros ellenfele az Európa-liga nyolcaddöntőjében,
a nyoni sorsoláson Gera Zoltán a német együttes nevét húzta ki a Fradi mellé. Ismerős a rivális: két éve az El-csoportkörben összekerült már a két gárda, és a németországi 2–1-es vereség után hazai pályán, a Groupama Arénában Aissa Laidouni góljával az FTC győzött. Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros vezetőedzője mintha megérezte volna, melyik klub vár csapatára. „Csütörtök este odahaza voltam, és a monitor elé leülve azon morfondíroztam, melyik párharcot nézzem –    mondta lapunknak az 59 esztendős orosz tréner. – Eleinte váltogattam a meccsek között, ám fél óra elteltével valamilyen furcsa megérzés miatt ott ragadtam a Monaco és a Leverkusen csatájánál. Onnantól azt néztem, és miután tizenegyesekkel dőlt el a párharc, volt időm megfigyelni a csapatokat.”  

Régen hallottunk Ugrai Rolandról. Az ötszörös magyar válogatott támadó lábadozik, ugyanis Finnországban sportsérvvel műtötték. A harmincéves futballista legutóbb a török másodosztályú Pendikspor játékosa volt, amelyhez a korábbi fehérvári Nikolics Nemanjával együtt érkezett, de már egyikük sincs a klubnál. „Nagyon sok furcsaságot kellett átélnünk családommal” – mondta lapunknak Ugrai Roland, akivel még az is megesett, hogy a reptéri rendőrségi szobában kellett töltenie néhány órát, mert a klubja nem intézte el a hivatalos papírjait. Ugrai végül közös megegyezéssel felbontotta a szerződését, s most az a legfontosabb a számára, hogy a sok fájdalmat okozó sérülését minél előbb maga mögött tudhassa.

Február 25-én lenne 80 esztendős George Harrison, az egyetemes kultúrát alapjaiban megváltoztató Beatles szólógitárosa. 2001 őszén, 58 esztendősen hunyt el tüdőrákban, alighanem ő volt a leginkább félreismert a négy liverpooli gombafejű közül. Élete végéig gyermeki lelkesedéssel rajongott a technikai sportokért, különösen a Formula–1-ért, amely idővel az egyik legotthonosabb közegévé vált. Az autósport 12 évesen szippantotta be, és soha többé nem eresztette el: 1955. július 16-án Aintree-ben, a helyszínen látta a Formula–1-es Brit Nagydíjat és a honfitárs Stirling Moss győzelmét. Képes Sport-cikkünkből kiderül, hogy a legendás zenész 1979 nyarán még vezette is Moss 1961-es Lotusát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik