Tenisz: Djokovics kikapott, Isner a döntő szett rövidítésében nyert

Vágólapra másolva!
2012.03.17. 22:10
Címkék
Az Indian Wellsben zajló, 4.7 millió dollár összdíjazású ATP-torna elődöntőjében a 11. helyen kiemelt amerikai John Isner három játszmában nyert a világelső szerb Novak Djokovics ellen, így előbbi lesz a Federer (svájci, 3.)–Nadal (spanyol, 2.) párharc továbbjutójának ellenfele a fináléban.

Az első játszma rövidítésben dőlt el, amelyben Isner bizonyult jobbnak, csakúgy, mint a szerb sima szépítése után a záró szettben. Zárásképpen Isner három mérkőzéslabdához jutott a rövidítésben, de Djokovics kettőt még hárított, ám az amerikai egy ásszal – az volt a huszadik aznap – lezárta a két óra és negyvenöt percig tartó küzdelmet.

A 27 éves amerikai korábban kétszer találkozott a 25 esztendős szerbbel, a 2010-es csatákat utóbbi nyerte meg, de egyiket sem simán. Pekingben az elődöntőben két játszma kellett Djokovics sikeréhez, de az első akkor is csak a rövidítésben dőlt el, míg hazai pályán a Davis-kupában, salakon öt játszmára volt szüksége a világelsőnek a győzelemhez. Akkor is volt egy rövidítéses szett, amely viszont a vesztes amerikai lett, aki azzal jutott döntő döntő játszmáig.

Isner ezzel a sikerével vélhetően bekerült a top 10-be az ATP-világranglistán, amennyiben sikerül megnyernie a tornát, a nyolcadik helyre is előreléphet.

ATP 1000-ES TORNA, BNP PARIBAS OPEN, INDIAN WELLS
(4 694 969 dollár, kemény pálya)
EGYES, ELŐDÖNTŐ
Isner (amerikai, 11.)–Djokovics (szerb, 1.) 7:6, 3:6, 7:6
KÉSŐBB
Federer (svájci, 3.)–Nadal (spanyol, 2.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik