Női vízilabda: biztos magyar siker a franciák elleni Eb-selejtezőn

Vágólapra másolva!
2011.03.26. 16:56
Címkék
A magyar női vízilabda-válogatott a Kőér utcában hétgólos, biztos győzelmet aratott a Franciaország elleni Eb-selejtezőn.

A mérkőzésen ugyan a vendégek szerezték meg a vezetést, de legjobbjaink gyorsan fordítottak, majd végig kézben tartották a találkozót. A különbséget azonban csak a záró negyedben tudták meggyőzővé tenni.

Csapatunk legeredményesebb játékosaként Bujka Barbara négy gólt szerzett, a franciák hét gólját két pólósuk szerezte. Vanessa Hernandez négy, Louise Guillet három gólt dobott.

A mieink a szlovákok elleni idegenbeli győzelmet követően (33–5) másodszor nyertek, a franciák viszont második vereségüket szenvedték el, miután Németországtól 16–8-ra kaptak ki.

NŐI VÍZILABDA, EB-SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–FRANCIAORSZÁG 14–7 (4–2, 2–2, 3–2, 5–1)
Kőér utca, 200 néző. V: Vogel (izraeli), Honcsarov (ukrán)
MAGYARORSZÁG: Gyöngyössy A. – Antal 2, Keszthelyi 1, Takács O. 1, BUJKA B. 4 (1), Szücs G. 2, Kisteleki H. Cs: GANGL (kapus), SOMHEGYI 2 (1), Illés A., Czigány D. 1, Menczinger K. Csabai 1 (1). Szövetségi kapitány: Merész András
FRANCIAORSZÁG: Counil – Guillet 2, HERNANDEZ 4 (3), Valverde 1, Clerc, Metay, Grand. Cs: Sacre, Tardy, Verge Depré. Szövetségi kapitány: Christophe Bachelier
Gól – emberelőnyből: 8/3, ill. 7/3
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. –
Kipontozódott: Grand (28. p.)
MESTERMÉRLEG
Merész András: – Bizonyos taktikai elemeket nagyítóval sem láttam viszont, de a hét kapott és a tizennégy lőtt gól nem rossz a mai vízilabdában. Meccs közben is többször változtattam a csapaton, forgattam a játékosokat, két centerrel játszottunk, aztán eggyel sem, több variációt is ki lehetett próbálni.
Christophe Bachelier: – Próbáltuk a lehető legtovább tartani a szoros eredményt, de túl sok ki nem kényszerített hibát követtek el fiatal játékosaim. Elpasszoltuk a labdát, bátortalanul lőttünk.
A másik mérkőzésén: Németország–Szlovákia 26–7
A csoport állása: 1. Magyarország 6 pont (47–12), 2. Németország 6 (42–15), 3. Franciaország 0 (15–30), 4. Szlovákia 0 (12–59)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik