Kiss Gergely vezérletével fölényes győzelem az oroszok ellen

Vágólapra másolva!
2011.06.25. 19:54
null
Kiss Gergely három gólt dobott az oroszoknak (Fotó: Meggyesi Bálint)
Címkék
A magyar férfi vízilabda-válogatott a vlv.hu tájékoztatása szerint 10–6-ra legyőzte Oroszországot a Korfun zajló Szamarcidisz-kupa második játéknapján.

Az első negyed első komolyabb helyzetéből csak kapufa lett, az oroszoknak kevésen múlott a vezetés megszerzése. Azután viszont gyorsan elhúzott a magyar válogatott, a mieink első gólját Biros Péter szerezte egy megúszást követően, majd Madaras Norbert talált be kapásból az orosz kapuba. Az első negyed végén már 3–0 állt az eredményjelzőn, a másodikban pedig Varga Dénes révén tovább növelte Kemény Dénes csapata az előnyét.

Az orosz válogatottnak sikerült két gólra felzárkóznia, de Kiss Gergely gondoskodott arról, hogy ne kaphasson vérszemet az ellenfél.

A harmadik negyedben megmaradt a háromgólos magyar vezetés, mindkét együttes két gólt szerzett. A negyedik negyedben egy gólra jöttek fel az oroszok, de ezután megrázták magukat a magyarok, és sorozatban három gólt lőve 10–6-ra megnyerték a mérkőzést.

Kemény Dénes szövetségi kapitány együttese pénteken 8–5-re megverte a spanyolokat, vasárnap pedig a házigazda görögök ellen zárja a tornát.

SZAMARCIDISZ-KUPA
MAGYARORSZÁG–OROSZORSZÁG 10–6 (3–0, 2–2, 2–2, 3–2)
Korfu. V: Severo (olasz), Putnikovics (szerb)
MAGYARORSZÁG: Baksa – Varga Dénes 2, Biros 3, Hosnyánszky, Hárai, Kiss G. 2, Madaras. Cs: Varga II Zs., Varga Dániel 1, Szivós, Vámos, Török, Bundschuh 1. Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
Gól – emberelőnyből: 3/2, ill. 6/2
MESTERMÉRLEG
Kemény Dénes: – Minket túlzottan megnyugtatott a kezdés, és utána, szemben a meccs első harmadával, a második és harmadik harmadában elkövettünk elkerülhető hibákat, de bőven van idő a világbajnokságig, hogy a csapat egyenletesebben játsszon.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik