Itt a vége! Varane bejelentette a visszavonulását

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.09.25. 10:31
Varane visszavonult (Fotó: Getty Images)
Beigazolódtak a sajtóértesülések, miszerint a Como játékosa, Raphaël Varane az újabb súlyos sérülése után visszavonul. A 31 éves francia világbajnok védő a közösségi oldalán jelentette be, hogy felhagy a profi futballal.


Raphaël Varane a közösségi oldalán azzal kezdte, hogy egyszer minden jó dolog véget ér.

A francia csillag pályafutása során számos nagy trófeát nyert, elsősorban a Real Madriddal és a francia válogatottal, de a karrierje végén a Manchester Uniteddel is ért el sikereket.

„Ezekre a csodálatos pillanatokra gondolva hatalmas büszkeséggel és a beteljesülés érzésével bejelentem, hogy visszavonulok a mindannyiunk által oly kedvelt játéktól.”

Hozzátette, hogy nagy bátorság kellett neki ahhoz, hogy a szívére és az ösztöneire hallgatva meghozza a döntést. Minden csapatánál a maximumát próbálta nyújtani, és a címerért küzdött.

„A legmagasabb szinten játszani igazán felvillanyozó volt. Ez a testet és az elmét is igazán próbára teszi. A futball során tapasztalt érzelmeket sehol máshol nem lehet megtapasztalni. Sportolóként soha nem lehetünk elégedettek, soha nem dőlhetünk hátra a sikerek után. Ilyen a természetünk, és ez éltet minket.”

Hozzáfűzte, nem bán semmit és nem változtatna semmin sem. „Többet nyertem, mint arról valaha is álmodhattam.”

„Most egy új élet kezdődik számomra a pályán kívül. Maradok a Comónál” – fogalmazott, de hozzátette, az új szerepköréről később árul el részleteket.

„És most a szívem mélyéről szeretném megköszönni a klubjaimnak, a csapattársaimnak, az edzőimnek és a stábjaimnak, hogy az utazásomat még annál is különlegesebbé tettétek, mint azt a legmerészebb álmaimban elképzeltem.”

„Köszönöm, futball!”


A 31 éves Varane 2010-ben kapott profi szerződést a Lenstól, majd egy évvel később 11 millió euróért szerződtette a Real Madrid. A spanyol klubbal kereken tíz év alatt négy Bajnokok Ligáját, négy klubvilágbajnokságot, három spanyol bajnokságot, három UEFA-szuperkupát, három Spanyol Szuperkupát és egy Király-kupát nyert. A királyi csapatban 360 tétmérkőzésen 17 gólt szerzett.

Varane 2021-ben a Manchester Unitedhez igazolt, angol csapatával előbb angol Ligakupát, aztán FA-kupát nyert. Utóbbit éppen a nyáron, a Wembleyben, amely így számára az utolsó teljes tétmérkőzése volt a karrierjében (a Comóban csupán 23 perc jutott neki az Olasz Kupában, mielőtt megsérült volna). Az MU mezét 95-ször viselte.

A francia válogatottal (93 meccsen öt gól) két nagy trófeát nyert: 2018-ban világbajnok lett, 2021-ben pedig Nemzetek Ligája-elsőséget ünnepelhetett.

Varane-t a karrierje során nagyon sokszor hátráltatták a sérülések. A válogatottságot a folyamatos fizikai és pszichológiai megterhelés miatt tavaly februárban mondta le, mostani döntésének hátterében pedig a nyáron elszenvedett súlyos sérülése áll.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik