U21: Tischler, Lázár és Balázs sérült, hétfőn keretszűkítés lesz

Vágólapra másolva!
2011.05.28. 08:37
Címkék
Péntek óta Telkiben készül a dél-franciaországi Toulonban rendezendő nemzetközi tornára U21-es labdarúgó-válogatottunk. Az esemény rangjáról tudni kell, hogy a korosztály nem hivatalos világbajnokságaként tartják számon, és immár 39. alkalommal rendezik meg.

Róth Antal szövetségi edző hétfőn a megszokottól bővebb, huszonnégy tagú keretet jelölt ki, mondván, többen kisebb-nagyobb sérüléssel bajlódnak, és bizony változtatni is kellett az eredeti névsoron. Az összetartásra az Újpest támadója, Lázár Bence és az MTK csatára, Tischler Patrik sem épült fel, játékukra kevés esély lett volna Toulonban, ezért róluk lemondott a szakmai stáb, Eppel Márton viszont utólag került a meghívottak közé.

Vállsérülése miatt kérdéses a Kaposvár középpályása, Balázs Benjámin játéka is a tornán. Jó hír ugyanakkor, hogy Kádár Tamás, a Newcastle United védője hosszan tartó sérülésből felépülve ismét teljes értékű munkát végezhet és rendelkezésre áll.

Hétfőn keretszűkítés lesz, mert a tornára csak húsz labdarúgót lehet nevezni, így három futballista lemarad az eseményről. A magyar csapat június 2-án Kína ellen mutatkozik be, június 4-én
Mexikó lesz az ellenfél, június 6-án pedig Franciaország. Ha az együttes az első két hely valamelyikén
végez csoportjában, újabb két találkozó vár rá: június 8-án a döntőbe jutásért, majd 10-én a fináléban vagy pedig a harmadik helyért.

„Olyan időpontban van a franciaországi torna, amikor már vége a bajnokságnak, ám fontos tapasztalatokat szerezhetünk, hiszen kétezer-tizenkettő júniusában ugyancsak az idény befejezése után játszunk Eb-selejtező mérkőzéseket Törökországgal és Liechtensteinnel – mondta a péntek délutáni tréning előtt Róth Antal. – Az elutazás előtt az edzések mellett nagy hangsúlyt fektetünk az elemzésre is, szeretnénk tanulni a korábban elkövetett hibákból. Nagy rangja van a touloni tornának, jó csapatok ellen élesben gyakorolhatunk, s az sem mellékes, hogy a játékosok felhívhatják magukra a figyelmet."

Ami pedig a későbbieket illeti, a korosztály augusztusban Walesben játszik felkészülési meccset, majd szeptember elsején az Írország elleni Európa-bajnoki selejtező következik.

Az első két csoportmérkőzést élőben közvetíti az Eurosport2.

AZ U21-ES VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Gulácsi Péter (Liverpool), Megyeri Balázs (Olympiakosz)
Védők: Fiola Attila (Paks), Katona Máté (Vasas), Kádár Tamás (Newcastle), Kálnoki Kis Dávid (MTK), Litauszki Róbert (Újpest), Sváb Dániel (Ferencváros), Szeleczki Alex (Videoton-Puskás Akadémia), Szokol Zsolt (Újpest)
Középpályások: Balázs Benjámin (Kaposvár), Balogh Balázs (Újpest), Bertus Lajos (Kecskemét), Bódi Ádám (Debrecen), Egerszegi Tamás (Újpest), Gosztonyi András (Videoton), Kiss Máté (Győr), Simon Ádám (Haladás/Palermo), Simon Krisztián (Újpest), Tajthy Tamás (Újpest)
Csatárok: Balajti Ádám (Újpest), Eppel Márton (MTK), Futács Márkó (Ingolstadt)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik