Pályázik, de pénzt nem ígér

S. Tóth János, P. L.S. Tóth János, P. L.
Vágólapra másolva!
2006.09.02. 01:34
Címkék
Újabb jelentkező akadt a Ferencváros elnöki székére. A sikeres üzletember és sportmenedzser, Dámosy Zsolt pénteken bejelentette, a klub következő küldöttgyűlésén megpályázza az FTC elnöki tisztségét.
Dámosy Zsolt élete egyik legnehezebb próbatételére készül?
Dámosy Zsolt élete egyik legnehezebb próbatételére készül?
Czagány Balázs
Dámosy Zsolt élete egyik legnehezebb próbatételére készül?
Dámosy Zsolt élete egyik legnehezebb próbatételére készül?
Dámosy Zsolt élete egyik legnehezebb próbatételére készül?
Czagány Balázs
Dámosy Zsolt élete egyik legnehezebb próbatételére készül?

Éppen egy héttel azt követően, hogy lapunknak nyilatkozva Sipos Jenő, a Vám és Pénzügyőrség szóvivője jelezte, bizonyos feltételek teljesülése esetén elvállalná a Ferencváros irányítását, újabb jelentkező akadt az elnöki székre. Egy péntek délelőtti sajtótájékoztatón a három bokszsztár, Kovács „Kokó” István, Erdei Zsolt, Balzsay Károly és az úszó olimpiai bajnok Kovács Ágnes menedzsereként ismertté lett Dámosy Zsolt jelentette be: kandidál az FTC elnöki székére.
Kortesbeszédnek is beillő monológjában a sikeres üzletember hosszasan ecsetelte a Fradihoz fűződő érzelmeit. Elmondta, évtizedek óta lelkes rajongója a zöld-fehér színeknek, ám az Üllői úti történések olyannyira csalódottá tették, hogy az új évezredben már nem vásárolt bérletet, sőt évek óta elkerüli az FTC stadionját is. A válság elmélyülése láttán a tél végén háttértárgyalásokat folytatott a Fradi megsegítéséről, de mivel a pénzügyi helyzet „majdnem kilátástalannak” tűnt, nem ajánlotta külföldi partnereinek, hogy a kilencedik kerületben fektessenek be.

Szavazás

Ön szerint ki legyen a Ferencváros elnöke?

A futballcsapat kizárása az élvonalból azonban – mint oly sok fradistának – Dámosy Zsolt számára is jeladás volt: az üzletember újra akcióba lendült. A célja immár az, hogy klubelnökként tegyen a Ferencvárosért. „Senki sem áll mögöttem, és mindenki mögöttem van” – jellemezte a vállalását, célozva arra, hogy nem strómanként vágyik a reflektorfényre, hanem a Fradi-tábornak a megújulás iránti elemi igényét személyesítené meg. Hangsúlyozta: a sajtóból tájékozódott, nincsenek konkrét információi sem az FTC, sem a labdarúgócsapatot működtető zrt. financiális helyzetéről. Ennek ellenére nagy ívű terveket vázolt fel, amelynek középpontjában egy, közép-kelet-európai mércével mérve ütőképes, a Bajnokok Ligája-főtáblára kerülésre esélyes futballcsapat felépítése állt.
Dámosy Zsolt élesen bírálta az elmúlt évek Üllői úti működési stratégiát, amikor is a pénzügyi lyukakat a piacképes játékosok eladogatásával tömködték be, miközben a gazdálkodás egyre átláthatatlanabbá vált.

Lapunk felvetésére ugyanakkor elismerte: legfeljebb őszinteséget és átláthatóságot ígérhet, konkrét pénzösszeget nem. Azt tehát nem tudja garantálni, hogy megválasztása esetén egy összeget bizonyosan átutal a klub kasszájába.
„Ha így hangzik a kérdés, akkor azt mondom: nulla forintot ígérhetek” – jelentette ki, hozzátéve, hogy a munkáját kínálja fel a klubnak, no meg azt, hogy tőkeerős befektető érkezése esetén, ha kell, önként félreáll ő és csapata is.

Igen, a csapata is, ugyanis Dámosy Zsoltot tucatnyi tanácsadó segíti majd. A stáb tagjai közül egyelőre Kovács „Kokó” István, a médiaügyekért felelős Moncz Attila, valamint az FTC Zrt. igazgatóságában jelenleg is a T-Mobile-t képviselő Hermány Csaba neve publikus. Utóbbi ugyan hangsúlyozottan magánszemélyként vesz részt a munkában, szerepvállalása azonban legalábbis jelzésértékűnek tűnik.

Dámosy Zsolt a színre lépését nem titkoltan egyfajta tesztelésnek szánta, arra kíváncsi, miként reagál jelentkezésére a Fradi-család. Ígéri, kedvező fogadtatás esetén részletesen felvázolja a programját. Ideje még van, hiszen csak szerdán ül össze az FTC elnöksége, amely a jelenleg érvényes forgatókönyv szerint 30 napon belül összehívja a rendkívüli küldöttgyűlést. ---- G ---- V
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik