Ebből klasszikus lesz! Djokovics Alcaraz legyőzésével 37 évesen lett olimpiai bajnok!

BALÁZS DÁVIDBALÁZS DÁVID
Vágólapra másolva!
2024.08.04. 17:12
Novak Djokovics az olimpiai bajnok (Fotó: Getty Images)
A párizsi olimpia mai (vasárnapi) versenynapján a férfi teniszezők férfi egyes döntőjében a szerbek 37 éves legendája, Novak Djokovics két szoros szettben legyőzte a spanyolok klasszisát, a 21 éves Carlos Alcarazt, és ezzel életében először olimpiai bajnok lett!

Nagy döntőre számíthattunk, és meg is kaptuk! Az első szett maratoni hosszúságúra nyúlt, hiszen több mint másfél óráig tarott, és csak a rövidítésben dőlt el.

Az első játszában nem láthattunk bréket, noha ketten együtt 13 bréklabdához jutottak. Bőven voltak szép labdamenetek, 2:2-nél például Novak Djokovics ejtése után Carlos Alcaraz parádésan ütötte el a vonalat, később pedig a szerbek legendája megtapsolta ellenfelét az egyik elütése után.

Alcaraznak sokkal több bréklehetősége volt, de ilyenkor vagy ő hibázott, vagy Djokovics villant. Érdekes volt látni a taktikájukat: Djokovics fogadóként csupán két-három méterre állt az alapvonaltól, és próbálta támadni Alcaraz első szerváit, míg a spanyol sokkal hátrébbról, öt-hat méterről várta a szerb adogatásait.

Djokovics végül a rövidítésben a térfélcsere után, 3–3-nál minibrékelt, és utána már nem vesztett pontot. Alcaraz az első szettjét bukta el a tornán. 7:6


A második játszma is több mint egyórás volt, és ez is a rövidítésben dőlt el. Djokovics 2–2 után sorozatban öt pontot nyert meg, és ezzel behúzta a közel háromórás mérkőzést, amelyet elnéztünk volna még (érdekesség, hogy nem láthattunk bréket). A szerb ráadásul szettveszteség nélkül nyerte meg a tornát. 7:6

A szerbek 24-szeres Grand Slam-bajnoka 37 évesen lett olimpiai bajnok, ezt megelőzően még a 2008-as pekingi olimpiát gyűjtött be egy bronzérmet. Ezzel meglett neki a karrier Golden Slam, ami azt jelenti, hogy immár a négy Grand Slam-torna mellett olimpián is diadalmaskodott a profi pályafutása során.

PÁRIZS 2024
TENISZ (salakpálya)
FÉRFI EGYES, DÖNTŐ
Novak Djokovics (Szerbia)–Carlos Alcaraz (Spanyolország) 7:6 (7–3), 7:6 (7–2)

KORÁBBAN
NŐI PÁROS, BRONZMÉRKŐZÉS
Cristina Bucsa, Sara Sorribes (Spanyolország)–Karolína Muchová, Linda Nosková (Csehország) 6:2, 6:2

KÉSŐBB
15.30: Sara Errani, Jasmine Paolini (Olaszország)–Mirra Andrejeva, Gyiana Snajder (oroszok)
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik