Velenczei Ádámék nyerték meg a rali ob fehérvári futamát

T. A.T. A.
Vágólapra másolva!
2024.07.14. 19:42
Velenczeiék megőrizték előnyüket szombatról (Fotó: Csatlós Norbert)
A Velenczei Ádám, Vánsza Zsolt kettős taktikusan versenyezve megnyerte a Székesfehérvár ralit, és visszatért a bajnoki címért folyó küzdelembe.

 

Üldözőnek lenni könnyebb, mint üldözöttnek – ezt állapította meg Velenczei Ádám, aki a szombati nap után vezetett a Székesfehérvár ralin, és miután közvetlen ellenfelei közül Német Gábor hibázott, Klausz Kristóf pedig kiesett, már „csak” be kellett osztania az előnyét.

„Egy harmadik és egy második hely után jött ez a győzelem, a verseny előtt viccelődtünk is azzal, milyen jó lenne, ha folytatódna a sorminta – mondta Velenczei. – Persze, ez sohasem könnyű, most sem volt az, ráadásul megtapasztaltam, hogy az előnyt beosztani sokkal nehezebb, mint üldözni az éllovast, mert az óvatosságban több a hibalehetőség. Nagyon szeretjük ezt a versenyt, és jó, hogy visszatértünk általa a bajnoki címért folyó harcba.”

A második helyezett Német Gábor a vasárnapi első szakaszon „lopta a távolságot”, ám a másodikon elmért egy féktávot, megforgott, tolatott – ami harminc másodpercébe került.

„Ott eldőlt, hogy nem tudunk a győzelemért harcolni, és már csak az volt a cél, hogy legalább a második helyet visszaszerezzük Klausz Kristóftól. Sajnos ő kiesett, így mi lettünk a másodikok, úgyhogy nem kellett harcolni” – mondta Német.

A bajnoki éllovas Csomós Miklós a szombati két defekt után vasárnap nyolc szakasz közül hatot megnyert, és a tizenötödik helyről az ötödik helyre zárkózott fel – vagyis minimalizálta a veszteséget. „Elég nehéz volt reggel motivációt találni, de kihoztuk a maximumot a lehetőségeinkből, kevés pontot vesztettünk az ellenfelekkel szemben. Gyorsak az ellenfelek, de nekünk is jó napunk volt” – mondta Csomós.

SZÉKESFEHÉRVÁR RALI, AZ OB 4. FUTAMA
Abszolút végeredmény: 1. Velenczei Ádám, Vánsza Zsolt (Tenkes Rallye Team, Skoda Fabia R5) 1:02:57.6, 2. Német G., Németh G. (Kole Media, Skoda Fabia R5) 22.28 másodperc hátrány, 3. Osváth, Májer (Extrém Rally Kaland, Skoda Fabia R5) 1:59.5 p h.
Az ob állása (nem hivatalos): 1. Csomós Miklós, Nagy Attila (HRT Racing, Skoda Fabia R5) 122 pont, 2. Turán, Zsiros (Turán Motorsport, VW Polo R5) 103, 3. Velenczei, Vánsza 96

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik