La Liga: a spanyol szurkolók pápája a pápával találkozna

Vágólapra másolva!
2015.01.20. 16:55
Címkék
A spanyol labdarúgó-válogatott vezérszurkolója, Dobos Manolo saját valenciai kocsmájában adott interjút Farkas Norbertnek, ahol 400 válogatott mérkőzés tapasztalatiról és az életéről beszélt. 1982-ben még stoppolt, most már a csapattal együtt utazik a meccsekre, már csak a pápával szeretne találkozni.

„A 'nyolcvankettes hazai világbajnokságon tizenötezer kilométert tettem meg autóstoppal. Kiálltam az út szélére, mert az a hír keringett az országban, hogy fizetik a költségeimet. Mindenhol megálltak, és elvittek oda, ahová csak kértem. Még kitérőket is tettek. A világbajnokság után néhány napot Alicantéban töltöttem, aztán Barcelona felé vettem az irányt, munkát kerestem. Stoppoltam, megállt egy mentőautó, amely egy halottat szállított Valenciába. A srác lezuhant egy kisrepülővel, amellyel a tenger felett reklámszöveget lebegtetett. Ez utóbbi is egyfajta turistalátványosság. A mentő elhozott ide, Valenciába, és egy olyan vett fel, aki játéktermet üzemeltetett a városban. Szóba elegyedtünk, szimpatikusnak talált, és PR-munkát ajánlott, úgyhogy már jöttem is vissza vele Valenciába, hogy munkába álljak. Én reklámoztam a boltját, de nem éreztem jól magam a sok játékgép között, úgyhogy a vendéglátás felé vettem az irányt, és elmentem vendégeket csalogatni egy étteremnek. A munka során beleszerettem a vendéglátásba, gyűjtöttem egy kis pénzt, és amikor összejött valamennyi, megvettem ezt a kiskocsmát” – emlékszik vissza, és ebből kiderül, a vb-nek és a szurkolásnak köszönhetően került Valenciába, ahol most a Mestalla mellett üzemelteti a „Te sportmúzeumod” nevű italozóját. Emellett ő a válogatott főszurkolója, aki ma már dobbal felszerelkezve a csapattal utazik, és néha a keret tagjaival egy szállodában száll meg. Jó viszonyt ápol a spanyol labdarúgás minden résztvevőjével, de az ellenfelet, az ellenfél szurkolóit is tiszteli.

Sok élménnyel gazdagodott, amit semmire sem cserélne el, már csak egyvalakivel szeretne találkozni. „Megismertem a királyt, a trónörököst, nagyon sok emberrel találkozhattam, ám csak akkor mondhatom, hogy minden vágyam teljesült, és mindent elértem az életben, ha már a római pápával is találkoztam. Nagyon remélem, hogy idén, jövőre vagy valamikor a közeljövőben összejön a találkozó” – nyilatkozta.

A Manolóval készült teljes interjút a Sport1-en kedd este 21 órától jelentkező Fieszta című műsorban láthatják a nézők, ahol számtalan érdekes történet közül párat megoszt a nézőkkel, többek között azt is, mikor szeretne „visszavonulni”.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik