Real: ha a királyiak pályára lépnek, garantált a gól

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.04. 10:57
Ha a Real Madrid az ellenfél, garantáltan kapitulálnak a védelmek a Primera Divisiónban. A bajnokságot vezető madridiak meccsenként 3.4 gólt szereznek – eddig mindegyik bajnoki találkozón betaláltak a kapuba.

Érdekes kimutatásra bukkantunk, amelyben az európai topligák csapatainak góltermését elemezték. Azt is, hogy egy csapat hány meccsen talált az ellenfelek kapujába. A lista élén a Real Madrid szerepel, a királyi klub az egyetlen, amely mindegyik bajnoki meccsén gólt szerzett.

Az angol Premier Leauge élén álló Chelsea a második, a londoniak mindössze a Sunderland védelmét nem tudták feltörni, de a Wolfsburg, a Benfica és a Sporting játékosai is csak egyszer maradtak „gólképtelenek”.

Ancelotti Madridja azonban nemcsak ebben a kimutatásban jobb a mezőnynél. Cristiano Ronaldóék eddig 68 gólt szereztek az 2014–2015-ös bajnokságban, ebből 37-et idegenben. A Primera Divisiónban a második legtöbb találatot az FC Barcelona szerezte vendégként, de Neymarék is tizenöttel kevesebbet vállaltak, mint ősi riválisaik.

A legnagyobb különbségű siker a Deportivo elleni mérkőzésen született a Riazorban: 8–2-re nyertek a vendég fővárosiak. Ronaldo triplája mellett Gareth Bale duplázott, valamint Javier „Chicharito” Hernandez (kétszer) és James Rodríguez is betalált.

A listavezető Real Madrid legeredményesebb játékosa nem meglepő módon az aranylabdás Cristiano Ronaldo, aki 28 találattal vezeti a spanyol góllövőlistát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik