Roddick hisztizett egyet, majd a nyolc közé jutott, Djokovics a négy között

Vágólapra másolva!
2011.09.08. 22:23
null
Roddick és Ferrer az üresnek tűnő stadionból a pálya hibája miatt egy telt házas pályára ment át (Fotó: Reuters)
Címkék
A keddi és szerdai zivatarok miatti kényszerszünetet követően csütörtökön folytatódhatott a program a New Yorkban zajló tenisz US Openen. A férfiaknál befejeződtek a nyolcaddöntő küzdelmei (nem született meglepetés). A felső ágon Novak Djokovics elsőként már az elődöntőbe is bejutott. A nőknél csütörtökön teljessé vált az elődöntő mezőnye: Samantha Stosur Angelique Kerberrel, Serena Williams Caroline  Woznicakival találkozik majd. A szervezők közben döntöttek a program átalakításról.

Rafael Nadalt és Andy Murrayt sem zavarta meg a kétnapos csúszás a US Openen, a torna férfiversenyének második és negyedik kiemeltje is könnyed, háromjátszmás győzelemmel jutott a legjobb nyolc közé New Yorkban. A címvédő Nadal a luxemburgi Gilles Müllert győzte le, a David Nalbandian elleni sikerét követő görcseinek nyoma sem látszott a spanyol játékoson, aki a szerdán elkezdett mérkőzést végül kevesebb mint két órán belül befejezte.

VÁLTOZIK A PROGRAM

A US Open szervezői a kétnapos esőszünet miatt változtattak a torna menetrendjén. A változtatás értelmében pénteken nem rendeznek meccset női egyesben, férfi egyesben pedig csak negyeddöntők lesznek. Szombaton játsszák majd a férfiaknál és a nőknél is az elődöntőket, míg a női döntőre vasárnap, a férfi fináléra hétfőn kerül sor. A férfiaknál vasárnap szünnap lesz.

Murray az idén Indian Wellsben kikapott az amerikai Donald Youngtól, aki szabadkártyásként a legjobb 16-ig verekedte el magát az US Openen. Itt azonban a skót nem ismert irgalmat, második egymás elleni meccsükön visszavágott a 22 éves játékosnak, aki 53 ki nem kényszerített hibával rontotta saját esélyeit.

Nadal egy nappal korábban több társával együtt tüntetést szervezett, mert a verseny szervezői szerdán a vizes pályaborításra is kiküldték néhányukat játszani. A több mint két napon át szakadó eső utóhatásait még csütörtökön is érezni lehetett, az Andy Roddick–David Ferrer találkozót például a Louis Armstrong-pályáról át kellett költöztetni a 13-asra, mert egy repedésen keresztül a pálya alól a felszínre szivárgott a víz a borításon.

„Mi a francot keresünk itt, ha vizes a pálya? Kezdenek kiborítani! Jézusom, mit csinálunk itt? Ez a dolog megöl engem, kész vagyok" – dühöngött Roddick, mielőtt ideiglenesen lefújták Ferrer elleni meccsét.

Roddick a külső, 13-as pályán „telt ház", azaz 584 fő előtt fejezte be a négyszettes összecsapást. A leggyorsabb, azaz maguknak az első sorokban helyet találó szurkolók jutalma az volt, hogy többükkel is pacsizott a torna 21. kiemeltje, aki a negyeddöntőben Rafael Nadallal játszik.

A hazai nézők John Isner továbbjutásának is örülhettek, a hatalmas termetű játékos óriási csatában győzte le a francia Gilles Simont, aki hiába nyert mind a négy szettben 6 gémet…2008 óta először van két amerikai a legjobb nyolc között a férfiaknál a US Openen.

A csütörtöki program hátralévő részében a felső ág két negyeddöntője szerepelt.

A szerb világelső Novak Djokovics legyőzte honfitársát, Janko Tipszarevicset, és elsőként jutott be a szombati elődöntőbe.

FEDERER IS A NÉGY KÖZÖTT
A svájci Roger Federer könnyedén, három szettben legyőzte a francia Jo-Wilfried Tsongát, s ezzel bejutott a férfi egyes verseny elődöntőjébe, ahol a szerb Novak Djokovics lesz az ellenfele.

Tipszarevics rögtön az első szettben nagyon megszorongatta Djokovicsot, ugyanis az első két gémet megnyerte, és 2:0-nál labdája volt a dupla brékelőnyhöz, de ezzel nem tudott élni. A folytatásban Djokovics öt gémet nyert sorozatban, de 5:2 után ismét Tipszarevics percei következtek. A 20. helyen kiemelt szerb 6:5-re fordított, és a szettért adogathatott, de végül rövidítésben, másfél óra után elbukta az első játszmát.

A második szett rövidítésében már Tipszarveics volt a jobb, így egyenlíteni tudott, a folytatásban azonban már elfogyott az ereje, nem tudott több gémet nyerni, a negyedik játszmában 3:0-nál pedig (feltehetőleg húzódás miatt) feladta a mérkőzést.

A hölgyek közül Samantha Stosur 27 év óta első ausztrál nőként jutott be az elődöntőbe,miután 6:3, 6:3-ra legyőzte Vera Zvonarjovát. Ellenfele a legjobb négy között a 23 éves német Angelique Kerber lesz, aki tovább folytatta pályafutásának legnagyobb Grand Slam-menetelését, azzal, hogy három szettben legyőzte az olasz Flavia Pennettát.

A másik ágon Serena Williams két játszmában felülmúlta az orosz Anasztaszja Pavljucsenkovát. A háromszoros bajnok, aki az idén még csak a 6. tornáján szerepel, az első játszmát 7:5-re nyerte meg, a folytatásban pedig a saját adogatásai során csak három labdamenetet veszítve nyert.

Az amerikai az elődöntőben a világelső Caroline Woznicakival találkozik. A dán klasszis az első szettet nagyon simán, 6:1-re megnyerte Andrea Petkovic ellen, a folytatásban már nehezebb dolga volt, de egy 7:5-re megnyert rövidítéssel végül a második játszmát is bezsebelte, így továbbjutott.

US OPEN, NEW YORK
FÉRFI EGYES, NYOLCADDÖNTŐ
Isner (amerikai, 28.)–Simon (francia, 12.) 7:6, 3:6, 7:6, 7:6
Roddick (amerikai, 21.)–Ferrer (spanyol, 5.) 6:3, 6:4, 3:6, 6:3
A NYOLCADDÖNTŐ EREDMÉNYEI ÁGRAJZ SZERINT
Djokovics (szerb, 1.)–Dolgopolov (ukrán, 22.) 7:6, 6:4, 6:2
Tipszarevics (szerb, 20.)–Ferrero (spanyol) 7:5, 6:7, 7:5, 6:2
Federer (svájci, 3.)–Mónaco (argentin) 6:1, 6:2, 6:0
Tsonga (francia, 11.)–Fish (amerikai, 8.) 6:4, 6:7, 3:6, 6:4, 6:2
Isner (amerikai, 28.)–Simon (francia, 12.) 7:6, 3:6, 7:6, 7:6
Murray (brit, 4.)–Young (amerikai) 6:2, 6:3, 6:3
Roddick (amerikai, 21.)–Ferrer (spanyol, 5.) 6:3, 6:4, 3:6, 6:3
Nadal (spanyol, 2.)–Müller (luxemburgi) 7:6, 6:1, 6:2
A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Djokovics (szerb, 1.)–Tipszarevics (szerb, 20.) 7:6, 6:7, 6:0, 3:0-nál Tipszarevics feladta
Federer (svájci, 3.)–Tsonga (francia, 11.) 6:4, 6:3, 6:3
Isner (amerikai, 28.)–Murray (brit, 4.)
Roddick (amerikai, 21.)–Nadal (spanyol, 2.)
NŐI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
S. Williams (amerikai, 28.)–Pavljucsenkova (orosz, 17.) 7:5, 6:1
Stosur (ausztrál, 9.)–Zvonarjova (orosz, 2.)6:3, 6:3
Wozniacki (dán, 1.)–Petkovic (német, 10.) 6:1, 7:6
Kerber (német)–Pennetta (olasz, 26.) 6:4, 4:6, 6:3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik