MLSZ-NUPI: közös nyári tábor, ezúttal Tiszaújvárosban

Vágólapra másolva!
2007.06.20. 12:17
Címkék
Idén júniusban immár negyedik alkalommal rendezi meg a Magyar Labdarúgó-szövetség és a Nemzeti Utánpótlás-nevelési és Sportszolgáltató Intézet Utánpótlás-nevelési Igazgatóság (NUSI-UPI) a hagyományos nyári kiválasztó és grassroots táborát. A tábor teljes költségvetését a NUSI-UPI Sport XXI. Programja fedezi. A 22 nap során összesen 1000 gyermek „rúghat labdába” a Tiszaújvárosi Sportcentrumban.

Az elmúlt három évben Zánkán találkoztak a fiatalok, idén Tiszaújvárosra esett a választás. A Gál Csaba által vezetett sportkomplexum minden igényt kielégít.

A Tiszaújvárosba kerülők megdolgoztak a sikerért: megyei, majd regionális selejtezőkön keresztül vezetett az út a kiválasztó táborig.

A kiválasztást négy korosztályban (1992-es, 1993-as, 1994-es és 1995-ös születésűek) a megyei koordinátorok végzik, a végső fázist Zsivóczky Gyula szövetségi edző irányítja.

Korosztályonként a legjobb 60-60 játékos fizikai és pszichológiai vizsgálatokon vesz részt dr. Petrekanits Máté élettanász és Kun István tudományos munkatárs vezetésével.

Az 1993-as korosztályban most alakuló országos korosztályos válogatott a kiválasztás után rögtön Nyíregyházára utazik, ahol nemzetközi tornán (Jonatán Kupa) bizonyíthatják rátermettségüket.

A tábor másik célja a kiválasztás mellett a labdarúgás népszerűsítése, az amatőr és szabadidős labdarúgás fejlesztése (grassroots, futsal).

A július 5-én záruló tábort – bemutató jelleggel – a fiú futsal iskolai csapatok döntője zárja. Két négyes csoportban, a 12 és 14 éves korosztályban mérkőznek meg egymással a csapatok, a Tiszaújvárosi Sportcentrum modern csarnokában.

Őze Tibor táborvezető munkáját – a megyei koordinátorokon kívül – 3 fős munkacsoport segíti: Zsivóczky Gyula szövetségi edző, Kovács Szilveszter utánpótlás programvezető, és Kovács Mariann az MLSZ Szakmai és Felnőttképzési Intézet munkatársa.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik