Király Gábor Szombathelyen alapított egy valóban klubjellegű klubot

Vágólapra másolva!
2007.06.29. 22:38
Címkék
Hivatalosan szabadidő-egyesület, de mindenben megfelel a modern kor követelményeinek. Van kulturált weboldala, szép, szürke-sárga egyenfelszerelése, és ami talán a legfontosabb: egyre több sportolója. Az egyesület élén a hetvenszeres válogatott kapus, Király Gábor áll.
Király Gábor
NS-archív
Király Gábor
Király Gábor
NS-archív
Király Gábor

Király Gábor Szombathely Újperint nevű városrészén a semmiből hozott létre ragyogó sportkomlpexumot. Negyvenötezer négyzetméteren egy nagyméretű füves futballpálya, két edzőpálya, két tenisz- és két kisméretű, salakos futballpálya mellett egy bárki által ingyen használható „dühöngő” is készült, ahol villanyvilágítás is van.

Az angol második ligás Burnley kapusának régi álma vált valóra. Király Gábor elmondta, a lényeg az egyesületnél nem az eredmény, hanem a sportolási lehetőség. Nem a győzelem a fontos, hanem a mozgás öröme.

Persze, azért senki nem bánkódik, ha valaki jól szerepel. A szabadidő-egyesület pedig napról napra bővül.

A szombati Nemzeti Sportból megtudhatja, tíz év idegenlégióskodás, hetven válogatott mérkőzés után miért érzi szívügyének Király Gábor az egyesületet. Láthatják, a kapus ahelyett, hogy nyugodtan hátradőlne, jön-megy, ügyeket intéz, drukkol a futóknak, érdeklődik a teniszedzésről.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik