Az első négy meccsen mindössze három találat született

Vágólapra másolva!
2007.07.01. 08:38
Címkék
Nem indult gólfesztivállal a kanadai U20-as világbajnokság, hiszen az első négy meccsen mindössze három találat született. Nem ment a braziloknak, akik 1-0-ra kikaptak Lengyelországtól, de az argentinoknak is döntetlennel kellett megelégedniük a csehek ellen.
A lengyel csapat ünnepli az emberhátrányban elért győzelmet
Reuters
A lengyel csapat ünnepli az emberhátrányban elért győzelmet
A lengyel csapat ünnepli az emberhátrányban elért győzelmet
Reuters
A lengyel csapat ünnepli az emberhátrányban elért győzelmet

Akárcsak a felnőtteknél, utánpótlás szinten is nagy várakozás előzte meg a brazilok bemutatkozását, az U20-as világbajnokságon először Lengyelországgal kerültek szembe a dél-amerikaiak.

Az európaiaknak indult jobban a mérkőzés, a 23. percben Grzegorz Krychowiak távoli szabadrúgásával vezetést szereztek. Négy perc múlva azonban felcsillant a remény a brazilok előtt: Krzysztof Krol begyűjtötte a második sárgáját, így Howard Webb játékvezető kiállította.

A brazilok a folytatásban nem tudtak feltörni a lelkesen és jól védekező lengyel hátsó alakzatot, és meglepetésre vereséggel nyitották a tornát. Hiába birtokolták 63 százalékban a labdát, és hiába küldtek kapura 14 lövést a vendégek kettőjével szemben, az egyenlítő gólt nem tudták megszerezni.

A csoport másik meccsén a dél-koreaiak jól kezdtek az amerikaiak ellen, mégis ők kapták az első gólt: az első támadást Danny Szetela váltotta gólra. A koreaiak azonban nem adták fel, és az egyik támadásukat sikerült is góllal befejezni: Sin Jung Rok volt eredményes.

Góliszony volt ellenben az E-csoportban, ahol Argentína Csehország ellen lépett pályára. Sergio Agüeróék hiába próbáltak meg mindent a csehek ellen, egyszerűen képtelenek voltak bevenni Radek Petr hálóját. Pedig hatalmas fölényüket jól jellemzi, hogy az ő 22 kapuralövésükkel szemben az európaiak mindössze kétszer próbálkoztak. A csoportban minden csapat ugyanúgy áll, hiszen Panama és Észak-Korea is gólnélküli döntetlent ért el egymással.

U20-AS VILÁGBAJNOKSÁG

D CSOPORT
Lengyelország-Brazília 1-0 (Krychowiak 27.)
Dél-Korea - Egyesült Államok 1-1 (Sin 38. ill. Szetela 16.)
E CSOPORT
Argentína-Csehország 0-0
Panama - Észak-Korea 0-0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik