Negyven év után nyertek újra a venezuelaiak a Copa Americán

Vágólapra másolva!
2007.07.01. 07:33
Címkék
Két mérkőzés után továbbra is veretlen a házigazda Venezuela a Copa Americán. Az 1967 óta a kontinensbajnokságon első győzelmé arató venezuelai gárda sokáig emberelőnyben játszott, hiszen a Maldonadót megütő Pedro Garcia már a 14. percben piros lapot kapott.
A második gólt ünneplik a venezuelaiak
Reuters
A második gólt ünneplik a venezuelaiak
A második gólt ünneplik a venezuelaiak
Reuters
A második gólt ünneplik a venezuelaiak

A hatodik percben már Butron hálójába került a labda, de a hazaiak hiába örültek, a kolumbiai asszisztens jól szúrta ki, hogy Rey szabadrúgásánál Maldonado lesről indult, és utána passzolt a hálóba.

A 14. percben Maldonado és Pedro Garcia küzdött a labdáért, venezuelai játékos kicsit rángatta a peruit, aki bedühödött, és könyökkel torkon vágta ellenfelét. Archundia játékvezető kiszúrta az esetet, Maldonadónak sárga, Garciának pedig piros lapot mutatott fel…

A kiállítás után visszaálltak a peruiak, a venezuelaiak nem tudták feltörni a védelmünket. Kivételt jelentett De Ornelas helyzete, ám a támadó csúnyán kapu mellé lőtt.

A második játékrész elején támadásba lendült a venezuelai csapat, Maldonado lövését bravúrral tolta szögletre Butron. Ezzel azonban nem múlt el a veszély, ugyanis a sarokrúgást az előrehúzódó Cichero fejelte a bal felső sarokba.

Hamar érkezhetett volna a válasz, de Guerrero óriási helyzetből kapu mellé bombázta a labdát.

A perui szövetségi kapitány, Julio Cesar Uribe váltott, behozta az első meccsen remeklő Marinót. A támadó az 59. percben egy szép lövéssel vétette észre magát, Vega kapus szögletre tolta a labdát. Három perc múlva egy tizenegyes-gyanús helyzetben maradt néma Archundia sípja, Gonzalez ugyanis eléggé felborította Pizarrót.

A 77. percben Páez buta módon kiállíttatta magát, így kiegyenlítődött a létszám. A házigazdák azonban így is újabb gólt szereztek, a meginduló Arismendi 17 méterről lőtt a jobb sarokba. Ezzel el is dőlt a meccs, a venezuelaiak 1967 után nyertek újra meccset a kontinensviadalon.

COPA AMERICA, A CSOPORT



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik