A Real klasszisa mentette meg a leégéstől a brazil válogatottat

Vágólapra másolva!
2007.07.02. 00:33
Címkék
Háromgólos győzelmet aratott Brazília válogatottja a Venezuelában zajló Copa America második fordulójában Chile ellen. A B csoport rangadóján az első félidőben Robinho szerezte meg a vezetést a braziloknak, majd miután nem sokkal a rendes játékidő vége előtt a Real Madrid klasszisa még kétszer betalált, kialakult a 3-0-s végeredmény.
Robinho (sárgában) tarthatatlan volt
Robinho (sárgában) tarthatatlan volt
Robinho (sárgában) tarthatatlan volt
Robinho (sárgában) tarthatatlan volt

Ha nem is látványosabban, de eredményesebben futballozott a brazil válogatott a második csoportmérkőzésén, mint azt tette Mexikó ellen három nappal ezelőtt. Ez mondjuk nem volt nehéz, hisz a nulla rúgott gólt kellett felülmúlnia Dunga tanítványainak.

Ezúttal sem játszott nyomasztó fölényben Brazília, igaz az ellenfél az első fordulóban Ecuador ellen a mérkőzés hajrájában hátrányból fordító, és ezzel három pontot bezsebelő Chile volt.

A találkozó eleje inkább küzdelmet, mintsem látványos játékot hozott. A selecao ugyan többet birtokolta a labdát, ám a jól záró chilei védelem nem sok levegőt hagyott nagyobb technikai tudással rendelkező ellenfelének. így nem volt meglepő, hogy fél óra elteltével nemhogy gólt, de még helyzetet se nagyon jegyezhettünk fel.

A harmincnegyedik percben aztán a játékvezető megkegyelmezett az ötszörös világbajnoknak: Vágner Love startolt egy felpattanó labdára Miguel Riffo szorításában a büntetőterületen belül, majd mindkét játékos elesett, a bíró pedig kissé "könnyű sippal" befújta a tizenegyest. A labda mögé Robinho állt, és "magabiztosan" értékesítette a büntetőt. A rúgás ugyan magabiztos volt, ám ha Claudio Bravo egy kicsit gyorsabban reagál, háríthatta volna a kezétől mintegy másfél centire elguruló labdát.

Ha már az első félidőben nem kellett, Doni a szünetben kamatoztatta képességeit. A brazil portás egyedüliként érte fel a kapuja közepénél elszakadt hálót, és segített befoltozni azt. Arról, hogy ne csak neki kelljen dolgozni, egy szék gondoskodott: a faalkalmatosságnak köszönhetően már a spori is besegíthetett a Roma kapusának.

Egy könnyed negyedórával a tervezett kezdés után végre elstartolt a második félidő. Ugyan az ötvenkettedik percben még Vágner Love tesztelte Bravo kapust, a folytatásban azonban a chileiek álltak közelebb a gólszerzéshez.

Az ötvennyolcadik percben Humberto Suazo tekert szabadrúgásból alig pár centivel a keresztléc fölé, majd alig negyedórával később ugyanő, miután mindenkit kicselezett (volt, akit kétszer is), csak a kapu előtt álló brazil védőkbe tudta lőni a labdát.

A sok kihagyott helyzet, vagy az, hogy a chilei csapatban nincs világklasszis futballista, pedig megbosszulta magát! Robinho bizonyította, hogy a Copa Americára utazó aranysárga-kék válogatottnak ő a legnagyobb sztárja, s egyedül eldöntötte a három pont sorsát. Először a nyolcvannegyedik percben jobbal emelt át a kimozduló Bravo felett, három perccel később pedig bal lábbal távolról járt túl a chilei kapus eszén, beállítva ezzel a 3-0-s végeredményt.

Brazília és Chile is három ponttal áll a B csoprtban az utolsó forduló előtt.

COPA AMERICA

B CSOPORT
BRAZÍLIA-CHILE 3-0 (1-0)
Gólszerző: Robinho 36.-tizenegyesből, 84., 87.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik