Hugo Sanchez együttese két meccs után is megőrizte hibátlanságát

Vágólapra másolva!
2007.07.02. 07:19
Címkék
Mexikó megőrizte hibátlanáságát, hiszen a brazilok után Ecuadort is legyőzte 2-1-ra a Copa Americán. Hugo Sanchez együttesében ezúttal is eredményes volt Nery Castillo, a másodikat pedig Omar Bravo szerezte. A pont nélkül álló ecuadoriaknál Mendez már csak szépíteni tudott.
Omar Bravót (jobbra) üdvözlik a társak gólja után
Omar Bravót (jobbra) üdvözlik a társak gólja után
Omar Bravót (jobbra) üdvözlik a társak gólja után
Omar Bravót (jobbra) üdvözlik a társak gólja után

Az első meccsen váratlan győzelmet arató Mexikó a váratlan vereséget szenvedő Ecuadorral találkozott. A két csapat óvatosan kezdte a mérkőzést, szemmel láthatóan a biztonságra törekedtek.

Húsz perc elteltével Rafael Marquez megunta a támadók tehetetlenségét, előretört, majd Nery Castillót próbálta kiugratni. A brazilok ellen gyönyörű gólt szerző támadó elé kijött Mora kapus, de a Castillóval érkező Bagui a támadó lábára rúgta a labdát, annak pedig utána nem volt nagy kunszt az üres kapuba gurítani.

A 30. percben egy szép kontra után Arce egy csellel kibillentette egyensúlyából Baguit, majd a jobbösszekötő helyéről megcélozta a felső sarkot – a ballábas lövés azonban elkerülte a célt.

A másik oldalon is kialakult egy nagy lehetőség, Bagui elfutott a balszélen, középreadását Benitez kapásból küldte kapura, csak centikkel tévesztette el a jobb sarkot.

A játékrész végén is mexikói lehetőségek adódtak, Arce újabb nagy helyzetet hagyott ki: lövése a gólvonalon álló Espinozáról vágódott vissza a mezőnybe.

A második félidőt az ecuadoriak kezdték aktívabban, Oscar Sancheznek többször is közbe kellett avatkoznia. Főleg Benitez 61. percben leadott lövésénél kellett parádéznia a kapusnak.

Egy óra játék után nagyon leült a meccs, rengeteg volt a hiba a mezőnyben. Az ecuadoriak igyekeztek, hogy megszerezzék az egyenlítő gólt, de nem kísérte siker az erőtlen próbálkozásaikat.

A hajrához érkezve a mexikó együttes újabb gólt szerzett, és ezzel el is döntötte a mérkőzést: két cserejátékos összejátéka eredményezte a találatot, Blanco beadását Omar Bravo fejelte a hálóba.

Az ecuadoriak erejéből már csak a szépítésre tellett, Mendez lövése Magallón lábáról vágódott a jobb sarokba. Luis Fernando Suarez legénysége így elveszítette második meccsét is a tornán, a mexikói csapat pedig továbbra is hibátlan.

42. COPA AMERIKA, VENEZUELA

B-CSOPORT, MÁSODIK FORDULÓ
Mexikó–Ecuador 2-1 (Castillo 22., Omar Bravo 80., ill. Mendez 85.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik