Robinho: Bernd Schuster is győzelemre viszi a Real Madridot

Vágólapra másolva!
2007.07.02. 12:27
Címkék
A brazilok technikás támadó középpályása a Chile elleni 3-0-s győzelem után állt a sajtó elé Venezuelában, miután mesterhármasával gyakorlatilag egyedül döntötte el a meccset a selecao javára Copa Americán, a B csoport második fordulójában. Robinho kiemelte, alig várja, hogy együtt dolgozhasson a Real Madridnál Bernd Schusterrel, akit a spanyol lapok szerint várhatóan a napokban jelentenek be a királyi gárda új vezetőedzőjének.
Robinhóról szólt a brazilok Chile elleni mérkőzése
Robinhóról szólt a brazilok Chile elleni mérkőzése
Robinhóról szólt a brazilok Chile elleni mérkőzése
Robinhóról szólt a brazilok Chile elleni mérkőzése
Robinhóról szólt a brazilok Chile elleni mérkőzése
Robinhóról szólt a brazilok Chile elleni mérkőzése

"Schuster nagyszerű edző, azt hiszem, ez a Getafe ellen játszott mérkőzésünkön is kiderült. Bízom benne, hogy együtt bajnokok leszünk a következő évadban" – nyilatkozta a játékos a Brazília-Chile mérkőzés utáni sajtótájékoztatón.

A játékosnak volt néhány afférja a 2006/07-es szezonban a Real Madrid múlt héten távozott térnerével, Fabio Capellóval, így érthető, hogy az edzőváltás miatt derűsen tekint előre a jövőbe.

Robinho fantasztikus formát mutatott a Chile elleni mérkőzésen, ahol többször is elkápráztatta cseleivel a nézőket.

Első gólja egy szerencsés tizenegyesgól volt, de a második félidőben kétszer is mestermunka után talált be a kis brazil az utolsó percekben. Először pimaszul emelte át Bravo kapust, majd húsz méterről gyönyörűen lőtte ki ballal a kapu bal alsó sarkát.

A nem túl acélos kerettel rendelkező Chile ellen a második félidő nagy részében csupán egy vitatott büntetőből szerzett góllal vezetett a 2006-os világbajnoki negyeddöntős.

MINDENT A COPA AMERICÁRÓL

A Real Madrid sztárja, Robinho azonban kései duplájával – átmenetileg - elzavarta a viharfelhőket a selecao és Dunga kapitány feje fölül.

A Mexikó elleni kínos vereség után tehát, ha nem is gálaelőadással, de szép eredménnyel folytatták a tornát a brazilok, akik nagy valószínűséggel a B-csoport második helyén végeznek a csoportkörben.

BERND SCHUSTER A HÉT ELEJÉN ÉRKEZHET

Bernd Schuster a Getafe német vezetőedzője az AS madridi sportnapilapnak a hétvégén úgy nyilatkozott, napokon belül a királyiak edzője lehet.

A trénert ugyanis a várakozásokkal ellentétben elengedi a Getafe, amellyel a bajnokságban kilencedik helyig és kupadöntőig jutott a most lezárult idényben. Fabio Capello távozása után a megüresedett vezetőedzői posztra a német mester a legesélyesebb, hiszen mindenben megfelel Calderón elnök és Mijatovics sportigazgató követelményeinek.

Schuster 47 évével fiatal trénernek számít, emellett jól ismeri a klub történetét, tradícióit, hiszen egykor maga is a királyi gárda játékosa volt. Az edző zöld utat kapott elnökétől, Angel Torrestől is a hétvégén, aki nyilvánosan áldását adta a tréner távozására.

EMLÉKEZTETŐ

BRAZÍLA – CHILE 3-0 (1-0)
Helyszín: Maturin, Monumental-stadion
Vezette: Carlos Torres (paraguayi)
Brazília: Doni, Maicon (Daniel Alves, 19.) , Juan, Alex Costa, Gilberto, Gilberto Silva Mineiro, Elano (Josué 77.), Anderson (Júlio Baptísta 46.), Robinho, Vágner Love.
Szk: Carlos Dunga
Chile: Bravo, Ormeño, Riffo (Vargas 54.), Fuentes, Contreras, Jara (Lorca 46.), Sanhueza, Meléndez (Iturra 26.), González, Valdivia, Suazo.
Szk: Nelson Acosta
Gólszerző: Robinho (36. –11-esből, 84., 87.)


ROBINHO PARÁDÉJA CHILE ELLEN

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik