PL: a magas jegyárak ellen tüntetnek a szurkolók

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.26. 15:09
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság csapatainak szurkolói tiltakoznak a magas jegyárak ellen. A csütörtöki demonstrációra a Premier League-klubvezetők találkozójának otthont adó londoni hotel előtti téren kerül sor – írja a BBC.

Az angol Futballszurkolók Szövetsége (FSF) nyílt levelet tett közzé, amelyben a jegyárak csökkentésére kéri a vezetőket. A drukkerek régóta hangoztatják véleményüket a magas jegyárakról, főleg azután, hogy az angol szövetség három évre rekordot jelentő 5.136 milliárd fontért (2140 milliárd forint!) adta el az országon belüli televíziós közvetítési jogokat a Skynak és a BT Sportnak. az angol szövetség három évre rekordot jelentő 5.136 milliárd fontért (2140 milliárd forint!) adta el az országon belüli televíziós közvetítési jogokat a Skynak és a BT Sportnak.

„A csapatot idegenbe is elkísérő szurkolók sokszor remek hangulatot teremtenek, ezzel kellemetlen perceket okozva a hazai rajongóknak. Közülük a leghűségesebbek gyakran hatalmas távolságokat tesznek meg, és a nehezebb időkben is az együttes mellett állnak" – írják levelükben.

A magas jegyárak következtében az elmúlt időszakban érezhetően kevesebb a vendégdrukker a lelátókon, ezért az FSF tett egy javaslatot, amelyben a vendégjegyek 20 fontos maximalizálását szorgalmazzák. Azt is szeretnék, hogy a jegyek árai kategorizálva lennének, az alapján, hogy éppen melyik csapat az ellenfél.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik