Németh Krisztián készen áll az A-válogatottra

Vágólapra másolva!
2009.11.17. 08:12
Címkék
Németh Krisztián már Athénban gyógyul: a múlt pénteki magyar–olasz U21-es Eb-selejtezőn (2–0) gólt rúgott, majd bokasérülése miatt lecserélték. A csatár elmondta: készen áll arra, hogy kipróbálja magát az A-válogatottban.
Németh Krisztián (jobbra) készen áll az A-válogatottra (Fotó: Németh Ferenc - archív)
Németh Krisztián (jobbra) készen áll az A-válogatottra (Fotó: Németh Ferenc - archív)

– Hogyan fogadták Athénban, hogy az egyiptomi vébé miatt nélkülözött csatáruk sérülten érkezett vissza az AEK-hez?
– Hétfő délelőtt a klub orvosával találkoztam, megnéztek ultrahanggal, megmasszíroztak, lejegelték a lábam. Még mindig fáj. Sajnos, nem vagyok rendben, s egyelőre nem tudni, mennyit kell kihagynom. A csapattal még nem találkoztam... Amúgy éppen most megyek az MR-vizsgálatra, azután majd többet tudunk.

– Térjünk vissza még egy pillanatra az U21-es csapathoz: négy mérkőzés van hátra a csoportban, hány ponttal kalkulál?
– Tizenkettővel. Ebben az esetben lesz esélyünk arra, hogy ott legyünk az Európa-bajnokságon, ahonnan kvalifikálhatjuk magunkat a londoni olimpiára.

– Látta a három nullára végződő belga–magyar felkészülési mérkőzést?
– Igen.

– Hogy tetszett a támadójáték?
– Ha arra számít, hogy nekiállok kritizálni a magyar válogatottat, csalódást kell okoznom. Nem sikerültek a fontos passzok, ilyen sajnos előfordul, szerintem az akarattal nem volt gond.

– Erwin Koeman azt mondta, ha az U21 nem játszik tétmérkőzést, a csapatból több futballista ott lehetett volna Gentben. Vélhetően Gulácsi Péterről, Koman Vladimirről és önről lehet szó...
– Ezt nem hallottam, de ha a szövetségi kapitány így gondolja, annak nagyon örülök.

– Ennyi?
– Nézze, ha hívnak, akkor nagyon szívesen megyek. Ugyanígy vagyok az U21-es csapattal: nagyszerű társaság, jönnek az eredmények, a közönség egyre inkább szereti ezt az együttest, persze hogy büszke vagyok arra, hogy oda tartozom. Az A-válogatott pedig nagy álma mindenkinek, aki futballozik.

– Most az döntött az U21 javára, hogy tétmeccset játszott. Jövő szeptemberben a hónap elején az U21 és a felnőttválogatott egyszerre szerepel majd tétmérkőzésen. Mi lesz, ha mindkettőbe hívják?
– Jó kérdés... Nekem kell eldöntenem? Nos, ebbe inkább nem megyek bele; ráérek ezzel foglalkozni, ha majd aktuális lesz ez a helyzet.

– Mit gondol: kész arra, hogy A-válogatott legyen? Januárban már huszonegy éves lesz... A szurkolók önről mindig azt kérdezik: mikor játszik már a Liverpoolban? Mikor rúg gólt az A-csapatban?
– Kíváncsi vagyok, meg tudnék-e felelni a felnőttek között, de készen állok rá, hogy kipróbáljanak. Boldog lennék, ha számítana rám a kapitány, ám ezt sem szívesen mondom, mert nem szeretek üzengetni, most sem tenném. Maradjunk annyiban: a kapitány szerint aki külföldön rendszeresen játszik, odakerülhet a keretbe. Ha az utánpótláscsapat legjobbjai hétről hétre futballoznak a klubjukban, ha mérkőzésről mérkőzésre bizonyítanak, akkor talán eljöhet a mi időnk. Talán szóba kerülhettem volna a Liverpoolban, de vagy nem voltam tökéletesen egészséges, vagy az edzők szerint nem voltam akkor még elég érett rá. Ám a Liverpool most nincs a fejemben: úgy érzem, ha itt, az AEK-ben sokat tudok játszani, akkor lehet továbblépni, akkor lehet fejlődni, és én csak erre koncentrálok. No meg arra, hogy ne sérüljek meg...

A TELJES INTERJÚT A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁBAN OLVASHATJÁK.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik