Van Nistelrooy hosszas huzavona után ismét az oranje keretében

Vágólapra másolva!
2007.08.17. 15:04
Címkék
Kihirdette húszfős keretét Marco van Basten, a Svájc elleni barátságos mérkőzésre készülő holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A jövő szerdai találkozón hosszú idő után címeres mezbe bújhat Ruud van Nistelrooy, aki elásta a csatabárdot a szakvezetővel, és a lábujjtörés után visszatérő Robin van Persie.
Ruud van Nistelrooy hoszú szünet után újra a válogatottban
Ruud van Nistelrooy hoszú szünet után újra a válogatottban
Ruud van Nistelrooy hoszú szünet után újra a válogatottban
Ruud van Nistelrooy hoszú szünet után újra a válogatottban

A Manchester Unitedtől tavaly nyáron Madridba igazoló gólvágó korábban - Mark van Bommelhez hasonlóan - kijelentette, addig hallani sem akar a válogatottról, amíg a szövetségi kapitányt Marco van Bastennek hívják. Van Bommel tartotta magát az elhatározáshoz, van Nistelrooy viszont változtatott az álláspontján.

Miután kibékült a szakvezetővel újra megnyílt számára a kapu a címeres mez felé, melyet legutóbb még a tavaly nyári németországi világbajnokságon ölthetett fel az argentinok elleni csoportmérkőzésen (0-0).

Robin van Persie még január 21-én, a Manchester United elleni bajnoki mérkőzésen vált harcképtelenné, s azóta nem is lépett pályára tétmérkőzésen. Legutóbb november 15-én, az Anglia elleni barátságos mérkőzésen (1-1) szerepelt a válogatottban. Az Arsenal 24 esztendős támadója szerdán Svájc ellen bizonyíthatja, hogy a sérülés már a múlté, és újra húzóembere lehet a narancsmezes alakulatnak.

Némi meglepetésre nem kapott meghívót az Ajax rendkívül gólérzékeny csatára, Klaas-Jan Huntelaar, de az amszterdami klub távollétében is ad három játékost a válogatottnak: Maarten Stekelenburgot, Urby Emanuelsont és John Heitingát.

A keretszűkítés legnagyobb egyik legnagyobb vesztese Arjen Robben, rajta és Huntelaaron kívül kimaradt Romeo Castelen, Tim de Cler, Ryan Donk, Orlando Engelaar, Nigel de Jong, Danny Koevermans, Denny Landzaat, André Ooijer, Andwelé Slory, Henk Timmer és Boy Waterman is.

A keretszűkítés után is a válogatottal készül a hamburgi Joris Mathijsen és Rafael van der Vaart. A Honvéd elleni párharc (UEFA-kupa selejtező, 2. forduló) budapesti felvonásán egyikük sem lépett pályára.

A HOLLAND LABDARÚGÓ VÁLOGATOTT 20 FŐS KERETE
KAPUSOK:
Edwin van der Sar (Manchester United)
Maarten Stekelenburg (Ajax).
VÉDŐK:
Khalid Boulahrouz (Sevilla)
Wilfred Bouma (Aston Villa)
Urby Emanuelson (Ajax)
John Heitinga (Ajax)
Kew Jaliens (AZ)
Joris Mathijsen (Hamburger SV)
Mario Melchiot (Wigan Athletic).
KÖZÉPPÁLYÁSOK:
Ibrahim Afellay (PSV)
Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord)
Clarence Seedorf (AC Milan)
Wesley Sneijder (Real Madrid)
Rafael van der Vaart (Hamburger SV)
Demy de Zeeuw (AZ).
TÁMADÓK:
Ryan Babel (Liverpool)
Dirk Kuyt (Liverpool)
Ruud van Nistelrooy (Real Madrid)
Robin van Persie (Arsenal)
Jan Vennegoor of Hesselink (Celtic)

VAN NISTELROOY GÓLJA NÉMETORSZÁG ELLEN (EURO 2004)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik