Osimhen nem tagja a Napoli bajnoki keretének, már csak a szaúdiakban bízhat?

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.08.31. 12:32
Victor Osimhen nem tagja a Napoli bajnoki keretének (Fotó: Getty Images)
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Napoli kitette bajnoki keretéből Victor Osimhent, aki így valószínűleg Szaúd-Arábiába igazol.

 

Victor Osimhen iránt a Chelsea és több szaúdi klub is érdeklődött. Az öt topliga átigazolási időszaka péntek este ért véget, azonban a nigériai támadó nem igazolt sehova. A Sky Sport szerint a Chelsea 4 millió eurós fizetést ajánlott neki, amihez további négymillió járt volna különböző feltételek teljesülése esetén, a Napolinál 11 milliót keresett. A játékos állítólag legalább évi 8-9 milliós bért szeretett volna magának, amibe a londoni klub nem ment bele, így meghiúsult az átigazolás.

Az Al-Ahli is bejelentkezett a 25 éves játékosét, ráadásul a szaúdi klub négyéves, évi 40 millió eurós szerződést kínált a játékosnak. Erre rá is bólintott Osimhen, de a Napoli nem fogadta el a 80 milliós ajánlatot, legalább 85-öt szeretett volna. Az Al-Ahli ebbe már nem ment bele, Osimhen helyett szerződtette 40 millió euróért Ivan Toney-t a Brentfordból.

A Napoli a támadósorba Romelu Lukakut szerezte meg, az olaszok 30 millió eurót fizettek a Chelsea-nek a belga játékosért, aki ismét együtt dolgozhat Antonio Conte vezetőedzővel. Osimhen annyira létszámfelettivé vált, hogy a Napoli bajnoki keretében már nem is szerepel a Serie A honlapján. A 9-es mezszámot Lukaku kapta, Osimhen pedig a következő fél évben biztosan nem lép pályára a nápolyiak bajnoki találkozóin.

Ugyan a topligáknál már lezárult a transzferidőszak, Szaúd-Arábiában még igazolhatnak a csapatok. Kérdés azonban, hol kaphat szerepet Osimhen. A 25 éves támadó az Al-Ahlinál már nem opció, az Al-Hilalnál a sérült Neymar, illetve Malcom, Alekszandar Mitrovics, Joao Cancelo, Bono és Rúben Neves mellett már aligha igazolnak több külföldi játékost. Az Al-Naszrben Cristiano Ronaldo és Sadio Mané játszik, míg az Al-Ittihadban Karim Benzema, Fabinho és N’Golo Kanté mellett kellene helyet szorítani a nigériainak. A frissen feljutó Al-Kadszia pedig Nacho Fernándezzel és Pierre-Emerick Aubameyanggal erősítette meg keretét.

A szaúdi klubok szeptember 2-ig igazolhatnak.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik