Ismét 5–1-es győzelemmel búcsúztatta Liverpool a West Hamet a Ligakupában

VARGA BALÁZSVARGA BALÁZS
Vágólapra másolva!
2024.09.25. 22:55
Diogo Jota (balra) és Cody Gakpo is duplázni tudott (Fotó: Getty Images)
Az angol Ligakupában a legjobb 16 közé jutásért a Liverpool hazai pályán 5–1-re megverte a West Hamet – akárcsak az előző idény negyeddöntőjében.

 

ANGOL LIGAKUPA
A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT
LIVERPOOL–WEST HAM UNITED 5–1 (1–1)
Liverpool, Anfield, 60 044 néző. Vezette: Andrew Madley
LIVERPOOL: Kelleher – Bradley, J. Gomez, Quansah, Cimikasz (A. Robertson, 82.) – Chiesa (Szalah, 59.), Endo (Morton, 82.), C. Jones – Diogo Jota (Mac Allister, 59.), Núnez, Gakpo. Menedzser: Arne Slot
WEST HAM: Fabianski – Coufal, Todibo, Kilman, Cresswell – E. Álvarez, Carlos Soler (Irving, 78.) – Bowen (Kudus, 78.), Soucek (Lucas Paquetá, 60.), Summerville – Ings (Antonio, 60.). Menedzser: Julen Lopetegui
Gólszerző: Diogo Jota (25., 49.), Szalah (74.), Gakpo (90., 90+3.), ill. Quansah (21. – öngól)
Kiállítva: E. Álvarez (76.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Az előző idényben is találkozott egymással a két csapat a Ligakupában, akkor a Liverpool 5–1-re kiütötte ellenfelét a decemberi negyeddöntőben, s a meccs első gólját Szoboszlai Dominik szerezte – a magyar válogatott csapatkapitánya ezúttal a padról nézte végig a találkozót. Nem estek egymásnak a felek az első félidőben, az első lehetőségre a 14. percig kellett várni, amikor a vendégektől Jean-Clair Todibo fejelt mellé, majd fél perc múlva Jarrod Bowen lövését fogta Caoimhín Kelleher.

Nem sokkal később lesgólt szerzett a West Ham, viszont néhány percre rá már érvényes volt a vendégek találata: egy szöglet után Endo Vataru rúgta rá csapattársára, Jarell Quansah-ra a labdát, akiről az a saját kapujába pattant. Hamar egyenlített viszont a Pool: az először kezdőként pályára lépő Federico Chiesa eltörte lövésénél a labdát, ami így volt jó Diogo Jotának, s közelről a kapuba fejelt. Még egy jó Cody Gakpo-kísérletet lehetett feljegyezni, az utolsó negyedóra viszont helyzet nélkül telt el.

A második félidő sokkal több izgalmat hozott, s rögtön a szünet után megszerezte a vezetést a Pool, Curtis Jones kiugratából ismét Diogo Jota talált be. A folytatásban mindkét oldalon akadtak helyzetek, mind a két kapusnak kellett nagy védéseket bemutatnia. Azonban a 74. percben Mohamed Szalah bevágott egy kipattanót, két percre rá pedig Edson Álvarez megkapta a második sárga lapját, amivel el is dőlt a mérkőzés, a West Hamnek ember- és kétgólos hátrányban már nem volt esélye az egyenlítésre.

Kicsit össze is estek a hajrára a londoniak, és ugyan Cody Gakpo első két lövését még kivédte Lukasz Fabianski, ám a holland támadó végül duplázni tudott – szinte ugyanonnan, 16 méterről lőtt a kapuba –, így a Liverpool idén is 5–1-gyel búcsúztatta a West Ham Unitedet.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik