Nem Vinícius Júnior nyeri az Aranylabdát – sajtóhír

VARGA BALÁZSVARGA BALÁZS
Vágólapra másolva!
2024.10.28. 15:31
Vinícius Júnior lemarad az Aranylabdáról? (Fotó: Getty Images)
Sajtóhírek szerint nem a Real Madrid brazil sztárja, Vinícius Júnior nyeri az idei Aranylabdát.

Többek között Fabrizio Romano transzferguru is beszámolt róla, hogy az elmúlt hetekben szinte tényként kezelt hírrel ellentétben nem Vinícius Júniort hirdetik ki hétfő este győztesnek. Úgy hírlik, hogy a Manchester City spanyol futballistája, Rodri lesz a befutó.

A spanyol Marca úgy tudja, a hír hallatán sem Vinícius, sem a Real Madridtól senki nem utazik el a díjátadó gálára, pedig 15 órakor 50 fős különítmény indult volna el Párizsba. Mindez eléggé valószínűvé teszi, hogy nem a blancók egyik játékosa nyeri meg az Aranylabdát. Rodri viszont már ott van a francia fővárosban.

 

Pedig nagyjából egy hónapja mindenki úgy hitte, Vinícius kapja a díjat, arról is a Marca számolt be, de más sajtóorgánumok is egyetértettek vele.

Vinícius a 2023–2024-es idényben megnyerte a királyi gárdával a Bajnokok Ligáját és a spanyol bajnokságot, s mind a két sorozatban bekerült az év csapatába, sőt, a BL-idény legjobbjának választották meg.

Rodri a Cityvel a Premier League-ben diadalmaskodott, viszont válogatott szinten eredményesebb volt, a spanyolokkal megnyerte nyáron az Európa-bajnokságot. Az Eb-n a legjobbnak látták, az év csapatába is bekerült, de a PL-ben is helyet kapott az álomtizenegyben az előző évadban nyújtott teljesítménye alapján.

DÍJÁTADÓ
20.45: Aranylabda-gála, Párizs – élőben az NSO-n!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik