Baloghot lecserélték, a Napoli a hajrában fordított a Parma ellen; ikszelt a Lazio otthonában a Milan

VARGA BALÁZSVARGA BALÁZS
Vágólapra másolva!
2024.08.31. 22:55
Romelu Lukaku góllal mutatkozott be a Napoliban (Fotó: Getty Images)
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 3. fordulójának szombati játéknapján a Lecce a korábbi DAC-játékos, Nikola Krsztovics góljával legyőzte a Cagliarit, a Bologna viszont nem bírt hazai pályán az Empolival. Az esti mérkőzéseken a Lazio 2–2-t játszott a Milannal, míg a Napoli a ráadásban tudott fordítani a Parma ellen, amikor a magyar válogatott Balogh Botond már nem volt a pályán.

 

BOLOGNA–EMPOLI

Nem tapogatóztak a csapatok, egymásnak estek rögtön a meccs elején, így a Bologna már a 2. percben megszerezte a vezetést, egy szöglet után Sam Beukema csúsztatott, a hosszún pedig Giovanni Fabbian közelről a hálóba lőtte a labdát. A következő percben viszont jött a válasz: Giuseppe Pezzella bal oldali beadása után Emmanuel Gyasi mellkassal tette be a labdát a kapuba 5 méterről. A folytatás is izgalmasan alakult, viszont újabb gól nem született az első félidőben, miután mindkét oldalon kimaradt egy-egy óriási helyzet.

A második játékrész kevésbé volt mozgalmas, nem tudtak a BL-induló piros-kékek akkora nyomást helyezni a vendégekre, mint az első 45 percben. Gyakorlatilag unalmasan teltek a félidőben a percek, meglepetésre a Bologna nem mozgósított nagy erőket a győztes gól megszerzése érdekében, így csak egy pontot tartott otthon az Empoli ellen. 1–1

LECCE–CAGLIARI

A Cagliari birtokolta többet a labdát az első félidőben, viszont a Leccének volt helyzete – bár a vendégek eltalálták a kapufát. A hazaiak a 26. percben meg is szerezték a vezetést, egy kis szöglet után Kialonda Gaspar fejelte le a labdát a földre, és a korábbi DAC-támadó, Nikola Krsztovics azt közelről a hálóba spiccelte. Azonban nehéz helyzetbe, egész pontosan emberhátrányba kerültek a sárga-pirosak a játékrész végén: Patrick Dorgu nagyon csúcsán, teljesen feleslegesen megtaposta a felezőnél Matteo Prati bokáját – akit a szünetben le is kellett cserélni –, s a VAR segítségével a játékvezető kiállította a dán bal oldali védőt.

Létszámfölényben nagy nyomást helyeztek a vendégek az ellenfélre, de jó ideig így is inkább a hazaiak voltak veszélyesebbek. Az utolsó negyedórára megnőtt a Cagliari-fölény, ám Zito Luvumbo lövését bravúrral védte Wladimiro Falcone, majd Nicolas Viola a lécet találta el. Nem jött össze az egyenlítés, a Lecce tíz emberrel is behúzta a mérkőzést. 1–0

LAZIO–MILAN

Majdnem vezetést szerzett a Lazio a 2. percben, Boulaye Dia nagy helyzetben elrúgta a kapus mellett a labdát, ám a visszafutó Pavlovics azt a gólvonal elől kirúgta. Néhány perc múlva ismét Sztrahinja Pavlovics volt a főszereplő, de ezúttal a másik kapu előtt: Christian Pulisic szöglete után a szerb védő négy méterről fejelt a kapuba. A Milan állt közelebb az újabb gólhoz az első félidőben, a római csapat nem tudott több helyzetet kidolgozni.

A második félidőben mentek előre a hazaiak az egyenlítésért, ám sokáig nem kerültek helyzetbe, a 62. percben viszont egyből a gólt is összehozták: egy szép támadás végén Nuno Tavares adott középre, Taty Castellanos pedig 6 méterről a kapuba lőtt. Pár perccel később nagyon hasonló támadást vezetett a Lazio, ismét Tavares húzott el a bal oldalon, középre adott, ezúttal Boulaye Dia érkezett középen, aki néhány lépésről a kapuba passzolta a labdát, így már a Milan volt hátrányban. Természetesen nem adták fel a vendégek, és a 72. percben pompás támadást vezettek, melynek végén az egy perce beállt Rafael Leao lőtt a hálóba. A hajrában már óvatosabbak voltak a felek, így végül meg kellett elégedniük egy-egy ponttal. 2–2

NAPOLI–PARMA

Balogh Botonddal a kezdőben állt fel a Parma a Napoli otthonában, és jól kezdtek a vendégek, a 15. percben kétszer találták el a kapufát egy támadáson belül. Néhány perccel később pedig tizenegyeshez jutottak, és Ange-Yoan Bonny a kapu közepébe bombázta a labdát. Fél óra elteltével Balogh találkozott Giacomo Raspadorival a parmai tizenhatoson belül, a vendégek büntetőt reklamáltak, de a játékvezető továbbot intett. Akadtak helyzetek mindkét oldalon a folytatásban is, ám maradt a Parma-előny a szünetig.

A fordulást követően egyre jobban nyomott a nápolyi együttes – ezt erősítve a 62. percben beállt a frissen igazolt Romelu Lukaku is –, s például Alessandro Buongiorno eltalálta a kapufát, betalálni azonban nem sikerült. A 73. percben lejött a pályáról Balogh – a négyszeres magyar válogatott védőnek öt szerelése volt, és ötből öt párharcot megnyert, illetve 97 százalékos pontossággal passzolt – három perc múlva pedig emberhátrányba került az újonc, miután Szuzuki Zaion letarolta David Nerest a tizenhatoson kívül, amiért a japán kapus megkapta a második sárga lapját – mivel több cseréje már nem maradt a vendégeknek ekkorra, az egyik védő, Enrico Del Prato állt be a kapuba. A 88. percben majdnem büntetőt kapott a Napoli, úgy tűnt, Pontus Almqvist megrúgta Giovanni Simeonét, de a VAR jelzése után a játékvezető visszavonta a tizenegyest.

Azonban nem úszta meg a Parma, a 92. percben Romelu Lukaku lefordult az őrzőjéről, és a kapuba vágta a labdát, négy perccel később pedig Neres adott be jobbról, és Frank Anguissa fejelt a hálóba. A 105. (!) percben még egyenlíthettek volna a vendégek, ám Almqvist közeli lövését kifogta Alex Meret. Fordított tehát a Napoli, a Parma elszenvedte első vereségét az idényben. 2–1

OLASZ SERIE A
3. FORDULÓ
Bologna–Empoli 1–1 (Fabbian 2., ill. Gyasi 3.)
Lecce–Cagliari 1–0 (Krsztovics 26.)
Kiállítva: Dorgu (45+1., Lecce)
Lazio–Milan 2–2 (Castellanos 62., Dia 66., ill. Pavlovics 8., Leao 72.)
Napoli–Parma 2–1 (Lukaku 90+2., Anguissa 90+6., ill. Bonny 19. – 11-esből)
Kiállítva: Szuzuki Z. (76., Parma)

VASÁRNAP
18.30: Fiorentina–Monza (Tv: Match4)
18.30: Genoa–Verona
20.45: Juventus–Roma (Tv: Arena4)
20.45: Udinese–Como
PÉNTEKEN JÁTSZOTTÁK
Venezia–Torino 0–1 (Coco 86.)
Internazionale–Atalanta 4–0 (Djimsiti 3. – öngól, Barella 10., M. Thuram 47., 56.)

AZ ÁLLÁS       
1. Internazionale

3

2

1

8–2

+6 

2. Torino

3

2

1

5–3

+2 

3. Juventus

2

2

6–0

+6 

4. Napoli

3

2

1

5–4

+1 

5. Empoli

3

1

2

3–2

+1 

6. Lazio

3

1

1

1

6–5

+1 

7. Udinese

2

1

1

3–2

+1 

7. Genoa

2

1

1

3–2

+1 

9. Parma

3

1

1

1

4–4

10. Verona

2

1

1

3–3

11. Atalanta

3

1

2

5–6

–1 

12. Lecce

3

1

2

1–6

–5 

13. Fiorentina

2

2

1–1

14. Milan

3

2

1

5–6

–1 

15. Cagliari

3

2

1

1–2

–1 

16. Bologna

3

2

1

2–5

–3 

17. Roma

2

1

1

1–2

–1 

18. Monza

2

1

1

0–1

–1 

19. Venezia

3

1

2

1–4

–3 

19. Como

2

1

1

1–4

–3 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik